Iako je kiseli kupus veoma zdrava namirnica, procesom kiseljenja postaje jači saveznik u borbi protiv mnogih zdravstvenih tegoba.
Slana voda u kojoj se kiseli kupus poznata kao rasol je neverovatna tečnost koja zbog bogatstva vitamina čuva naše zdravlje.
Jača imunitet
Bogat je vitaminima C i B, kalcijumom, magenizujom, gvožđem i cinkom, a naročito se preporučuje tokom jeseni i zime. U to doba vladaju virusi prehlade koje dovode do zdravstvenih problema, a ova tečnost tera bakterije i jača imunitet.
Poboljšava probavu
U rasolu nastaju dobre bakterije koje prilikom fermentacije unose balans u crevnu floru, te je održavaju zdravom. Čaša rasola će zaista da vas oslobodi zatvora i reguliše rad probavnog sistema.
Skida kilograme
Reč je o niskokaloričnoj namirnici, koja sadrži mnogo vlakana i vitamina. Deluje kao probiotik, te je odličan dodatak ishrani kod dijete.
Ublažava mamurluk
Ova zdrava tečnost može da otera simptome mamurluka nakon previše konzumiranja alkohola. Čaša rasola će brzo nadoknaditi izgubljene elektrolite i pomoći vamu hidrataciji organizma.
Jača kosti
Sadrži vitamin K2, koji ima važnu ulogu u zdravlju naših kostiju. On aktivira proteine koji pomažu u apsorpciji kalcijuma, čoveku neophodnog minerala koji hrani kosti.