Poznato je koliko zeleni čaj ima zdravstvenih koristi, a dokazano je i da pomaže kod gubitka kilograma.
Međutim, bitno je u kom obliku i kako ga konzumiramo.
Postoje različiti proizvodi koji sadrže zeleni čaj, od jogurta, sokova do testenine, ali postavlja se pitanje da li deluje na topljenje masnoća kada je u takvom obliku.
Ne bi smeo da sadrži šećer
U današnje vreme sve su popularniji zeleni čajevi s dodatkom voćnih ili drugih ukusa, ali je pitanje jesu li zaista delotovni.
Nutricionistkinja Keri Glasman tvrdi kako prednosti zelenog čaja ne bi trebalo da smanjujemo dodavanjem različitih ukusa. Ako dodata aroma uključuje šećer, onda čaj može da sadrži više kalorija, te nećete istopiti masne naslage.
Svakodnevno konzumirajte zeleni čaj: Osetićete ovih 5 promena u organizmu!
Dva do četiri minuta treba da odstoji
Kvaliteta zelenog čaja može se razlikovati od brenda do brenda, u zavisnosti od dodatnih sastojaka. Stoga, gledajte da birate čaj koji nema veštačkih konzervansa, već onaj sa prirodnim sastojcima.
- Bitno je znati da voda ne treba da proključa, te čim se pojave prvi mehurići vodu sklonite s vatre i prelijte preko čaja.
- Pustite da odstoji od 2 od 4 minuta.
- Čaj ima najbolji efekat ako se služi vruć.
Rok trajanja:
- Što je svežiji to ćete iz njega izvući veći benefit.
- Nakon otvaranja čaj ne bi smeo da stoji duže od 6 meseci jer onda gubi svoja svojstva i antioksidanse koji ubrzavaju metabolizam i tope masne naslage.