Đumbirje jedan od najzdravijih začina u svetu. Zbog gingerola koji sadrži u sebi, njegova lekovita dejstva su neverovatna. Poseduje protivupalno, analgetsko i antikarcinogeno delovanje. Osim toga, kada se doda u jela poboljšava probavu i leči prehladu.

U ovim slučajevima, ovaj začin je nezamenljiv:

Jača imunitet

Ukoliko ste skloni prehladama, redovna konzumacija soka od đmbira će pozitivno delovati na osnaživanje imuniteta. Đumbir pojačava dejstvo antibiotika i poboljšava cirkulaciju.

Preventiva od tumora

Za prevenciju raka, naročito jajnika, on je pravi saveznik. Đumbir ublažava simptome iritabilnog creva ako se pije redovno.

Rešenje iz prirode za ožiljke od akni: Ukoliko imate neravnine na licu možete ih vrlo lako ublažiti

profimedia0138569004.jpg
Foto: Profimedia

Kod Alchajmerove bolesti

Istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija đubira usporava propadanje moždanih ćelija što je glavni uzročnik Alzheimerove bolesti.

Bolji apetit

Đumbir može da poboljša, ali i smanjiti apetit. Na povećanje apetita deluje tako što proizvodi više kiseline u želucu. A kao sredstvo za mršavljenje tako što "spaljuje" masnoće.

Za oporavak mišića

Nakon napornog treningadobro je popiti sok od đumnira, jer će on opraviti mišiće i sprečiti pojavu upale.

Za pripremu ovog soka će vam biti potrebno:

  • 1 koren đumbira
  • 2limuna
  • 2 l vode
  • 3 kašike meda

Imali ste gustu kosu koja je odjednom počela da opada? Postoji potpuno prirodan način za rešavanje ovog problema!

shutterstock-1253897857.jpg
Foto: Shutterstock

Način pripreme:

Oljuštite korenđumbirai dobro ga operite.

Iseckajte ga na kockice ili ga usitnite u blenderu (multipraktiku).

Sadržaj sipajte u posudu, prelijte je sa 2 dl vode i kuvajte nekoliko minuta na umerenoj vatri.

Ostavite je malo da se ohladi, a zatim iscedite limun i dodajte med.

U flašuod 2 litre sipajte 1,5 litar vode i smesu od đumbira, limuna i meda.

Flašu čuvajte u frižideru.

Postoji minimum 6 razloga zbog kojih biste morali đumbir da uvrstite u ishranu