Sve što unesemo u naš organizam ima neki svoj efekat, pozitivan ili negativan, piše Stil.kurir.rs.
Da li ste znali da su određene namirnice odgovorne i za neprijatan miris tela?
Ove četiri posebno se izdvajaju:
Meso
Jedenje mesa aktivira enzime i reagense za varenje u telu koji, nakon razlaganja proteina, počinju da proizvode neprijatan miris. Da biste ovo sprečili, uz mesni obrok jedite dosta zeleniša ili pšenice, jer oni neutrališu neprijatne mirise.
Niko ne zna da ove simptome izaziva paradajz: Ovi ljudi uopšte ne bi smeli da ga jedu!
Morski plodovi
U pitanju je slična reakcija kao kod mesa; dolazi do trimetilaminurije, odnosno takozvanog "sindroma ribljeg smrada", gde se čini gotovo nemogućim rešiti se tog neprijatnog mirisa. Ipak, lekari kažu da uzimanje orašastih plodova pre obroka sa plodovima mora može da spasi stvar.
Kupus i špargle
Ovo povrće takođe izaziva lučenje neprijatnog mirisa tela, ali veruje se da će vam pomoći ako pre ili posle obroka pojedete jabuku ili neko citrusno voće.