Vredi probati

Zateže stomak bolje od vežbi: Svet poludeo za ultra-efikasnom masažom! (VIDEO)

Preporučuje se svima koji pate od problema s probavom, napeti su ili pod stresom, ili jednostavno žele da skinu višak sa stomaka
Lepi & Zdravi
21:30h Autor:
Zateže stomak bolje od vežbi: Svet poludeo za ultra-efikasnom masažom! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Dubinska masaža tkiva poznata je pod imenom anticelulitni tretman i nije ništa novo u industriji ljepote. Ali, ovo nije normalna masaža, nego VOT - visceralni osteopatski tretman, koji bi mogao da poboljšati cirkulaciju, probavu, disanje, držanje i zdravlje uopšteno, a sa estetske strane, da vam podari ravan i lep stomak!

Teorija je da vezivno tkivo koje prekriva unutrašnje organe u abdomenu može da se zategne, smanjujući njihovu pokretljivost i uzrokujući probavne probleme.

Pažljivo istezanje tih vlakana masažom povećava snabdevenost krvlju na tom području i podstiče povezanost između creva i mozga - signale koje mozak šalje do creva i obratno, što podstiče svaki organ na efektno obavljanje svoga posla.

Sok koji će vas bukvalno istopiti: Butine i stomak kao iz časopisa! (RECEPT)

VOT masaža se preporučuje svima koji pate od problema s probavom, napeti su ili pod stresom. Zdravlje creva bez sumnje je jedna od najraširenijih tema u svetu velnesa, ali do sada se uporno ponavljalo kako je jedini način za njegovo održavanje zdrava ishrana.

"Osteopatija stvara novi prostor, a VOT nije drugačiji od toga. On ima za cilj da optimizuje unutrašnje uslove za disanje i protok krvi. Ako organi nisu stisnuti, oni se kreću u sinhronizaciji sa dijafragmom tokom disanja i sa kostima i mišićima dok hodate ili trčite", objašnjava dr Iona Bramati, specijalista osteopatije.

Masaža po pravilu nije bolna, ali ako patite od refluksa, to može da uzrokuje probleme i bol. Inače se oseća tek lagana nelagoda. Jedna pacijentkinja je to iskustvo opisala ovako: Zamislite da je vaš stomak torbica i neko upravo u njoj traži ključeve.

Kućna vežba koja skida celulit kao od šale: Vaja i stomak i ruke! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs