Obratite pažnju

Ako želite produktivan i kvalitetan dan: 7 zdravih navika za jutro!

Potrebno je da sebi stvorite takvu jutarnju rutinu koja će vam omogućiti da sačuvate rezerve energije i volje za dan koji je pred vama
Lepi & Zdravi
07:06h Autor:
Ako želite produktivan i kvalitetan dan: 7 zdravih navika za jutro!
Foto: Thinkstock/ Ilustracija

Izreka kaže: "Po jutru se dan poznaje!", i to je zaista tako.

Ukoliko vam se čini da svaki dan počinjete iscrpljeni i bez energije, vrlo je moguće da pogrešno radite neke od sledećih 7 stvari, piše sajt The Independent. Obratite pažnju.

1. Ne utišavajte alarm na svakih pet minuta. Ustanite čim budilnik jednom zazvoni, jer svaki put kada ga odlažete, upadate u san i posle vam je sve teže da se razbudite.

2. Ne zaboravite da se protegnete. Dok ste još u krevetu, istegnite ruke i noge. Što se bolje istegnete, to ćete se bolje osećati preko dana.

3. Nikada nemojte da proveravate mejlove i poruke čim se probudite. Skrenuće vam pažnju sa jutarnje rutine. Dan je tek počeo, mejlovi vas svakako čekaju.

4. Raspremite krevet. Iako vam možda zvuči neverovatno, ali zatezanje posteljine ujutro utiče na vašu produktivnost tokom celog dana. Znate kako kažu - nered u kući, nered u glavi.

5. Između 8 i 9 sati ujutro, naše telo proizvodi visok nivo hormona kortizola. Zbog toga, ako popijete kafu pre pola 10, smanjujte njegovu produkciju i ostajete bez energije.

6. Naš unutrašnji sat je osetljiv na svetlo i mrak. Ako se probudite u polutami, vaš organizam će biti zbunjen i misliće da je još uvek vreme za spavanje. Bolje podignite roletne, neka svetlost uđe u vašu sobu.

7. Navike su sve. Zato je bitno da sebi stvorite takvu jutarnju rutinu koja će vam omogućiti da sačuvate rezerve energije i volje za dan koji je pred vama.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs