Svakodnevna borba

Nekada je imala 127 kg: Iako se danas okreću za njom, ona i dalje proživljava pakao! (FOTO)

Cilj mi je da pomognem onima koji se nalaze u istoj situaciji u kojoj sam bila i ja. Mogu da im pružim podršku jer znam koliko je meni bilo teško kroz taj period, kako psihički, tako i fizički. To je bitka sa samim sobom, rekla je Raina
Lepi & Zdravi
14:26h Autor:
Nekada je imala 127 kg: Iako se danas okreću za njom, ona i dalje proživljava pakao! (FOTO)
Foto: Instagram / Projeto68quilos

Raina Trindade je 29-godišnjakinja koja je od malena imala problema s viškom kilograma. U jednom trenutku je imala čak 127 kilograma, a onda je odlučila da nešto preduzme po tom pitanju. Priču o tome kako je skinula čak 64 kilograma poželela je da podeli s javnosti.

"Moja mama je pokušala sve kako bih jela manje i smršala, ali kilogrami jednostavno nisu išli dole", prisetila se Raina.

Imala sam 105 kg sa samo 33 godine: Smršala 35 kg zbog jedne odluke! (FOTO)

Voće i povrće nikako nije volela da jede. Više je volela nezdravu hranu uključujući slatkiše i grickalice kao što su čips i keks. Ali nakon što su je godinama u školi zlostavljali i maltretirali zbog izgleda, odlučila je da preduzme drastične mere, a to je značilo konzumiranje dijetetskih pilula.

Međutim, ni s 25 godina nije bilo nikakvih vidljivih znakova promene uprkos pilulama koje je konzumirala. Njena težina bila je van kontrole čak toliko da su je lekari upozorili na visok rizik od srčanog udara.

Nisam mogla da stanem u 5XL: Smršala 70 kg bez ičije pomoći, evo kako! (FOTO)

"Imala sam problema s bubrezima, patila sam od kratkog daha i konstantno osećala lupanje srca. Tokom jednog lekarskog pregleda doktor me upozorio da su mi arterije gotovo začepljene", prisetila se Raina.

Pored toga, imala je problema sa zglobovima pa su joj noge s vremena na vreme oticale dok bi hodala. U februaru 2014. lelari su joj preporučili da se podvrgne smanjenju želuca, pa je s 27 godina bila teška 63 kilograma. Kako bi izgledala još bolje, kroz šest meseci podvrgla se uklanjanju kože sa stomaka i ugradila implantate u grudi. Međutim, uprkos novom izgledu Raina se bori s mislima o debljini.

"Želudačni bajpas nije čudotvorno rešenje. Na meni je da plastična operacija nakon što je izvedena kasnije ima smisla. Postoperativni period je poprilično težak, ali barem sam naučila kako da zdravo jedem i budem disciplinovana kad je hrana u pitanju", objasnila je ona.

Do ravnog stomaka za 15 minuta: Jednostavna vežba i ovakva ishrana čine čuda! (VIDEO)

Sada želi ljudima da pokaže šta je postigla.

"Cilj mi je da pomognem onima koji se nalaze u istoj situaciji u kojoj sam bila i ja. Mogu da im pružim podršku jer znam koliko je meni bilo teško kroz taj period, kako psihički, tako i fizički. To je bitka sa samim sobom", zaključila je ova devojka.

Nekada je imala 100 kg, sada se prepolovila: Iz ishrane izbacila samo jednu namirnicu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs