Vredi pročitati

Prešla 40-u, mršava je i nema bore: Jedem samo masti, nikad nisam bila zdravija! (FOTO, VIDEO)

Svaki dan pojedem oko 2.600 kalorija, nikada nisam gladna, a nemam ni problema sa težinom. U mojim 40-im nemam bore, koža mi je mnogo lepša od kad se ovako hranim, otkriva doktorka
Lepi & Zdravi
11:52h Autor:
Prešla 40-u, mršava je i nema bore: Jedem samo masti, nikad nisam bila zdravija! (FOTO, VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen / DietaryDogma

Iako je uvreženo mišljenje da se najlakše i najbrže mršavi ukoliko iz ishrane izbacite masti i ugljeni hidrati, doktorka Trudi Dikin (Trudi Deakin), specijalista za ishranu i nutricionizam, tvrdi da se njen režim ishrane zasniva na 82 odsto masti i da nikada nije bila zdravija!

"Pojavljuje se sve više dokaza u korist ishrane bogate mastima" - kaže Trudi, koja pomno prati rezultate svih istraživanja koja se tiču ishrane i zdravlja i uzima za primer pacijente koji pate od dijabetesa., piše Dejli mejl.

"Lekari opšte prakse mi često govore da dijabetičarima ne pomaže pridržavanje režima ishrane koji podrazumeva vrlo malo masti, a dosta ugljenih hidrata. Prošlog leta sam započela ličnu studiju i u potpunosti mi je jasno koliku ulogu su ugljeni hidrati odigrali kada je reč o gojaznosti" - ističe ona.

Doktorka Trudi objasnila je i da oko dve trećine svetske populacije ima insulinsku rezistenciju, čak iako ne znaju, što ih stavlja pod veliki rizik od dijabetesa tipa 2.

Za jedan dan, bol u kolenima i zglobovima je nestao: Presrećna žena svima otkrila recept!

"Kod ljudi koji pate od insulinske rezistencije pankreas mora da luči dodatni insulin, što je vrlo osetljiv proces - telo proizvodi vrlo preciznu, potrebnu količinu koja utiče na pravilan prolaz glukoze u krvne ćelije. Sa druge strane, insulin je hormon koji pojačava skladištenje masti" - objašnjava Trudi.

Novija istraživanja pokazala su da je mnogo bolji izbor ishrana bogata mastima, sa malo ugljenih hidrata i da se tako brže gube kilogrami u odnosu na ishranu sa malo masti.

"Konzumiranje masti pruža duži osećaj sitosti, pa ne morate jesti previše, za razliku od ugljenih hidrata, nakon kojih se vrlo brzo javlja glad" - smatra Trudi Dikin.

Ali, ona upozorava da ishrana bogata mastima nije zeleno svetlo da navalite na torte, brzu hranu i grickalice! Reč je o unošenju zasićenih masti.

Kako da skinete salo običnim ledom: Za 12 dana nećete moći da prepoznate sebe!

"Zasićene masti povećavaju nivo dobrog holesterola, bez kog bismo umrli, ali ne postoji nijedan dokaz koji svedoči protiv" - ističe Trudi.

Prosečan dan doktorke Trudi počinje doručkom od tri jaja, malo putera i sira, kom dodaje malo ribe - dimljenog lososa, skuše ili avokada, jer tvrdi da za prvi obrok treba uneti 30 grama proteina, jer njih telo ne skladišti. Ona tvdri i da glad ne oseća sve do popodneva.

Za ručak, dr Dikin jede činiju bobica ili domaće mafine od oraha, dok se za večeru odlučuje za ribu sa povrćem, pripremljenim na puteru.

"Svaki dan pojedem oko 2.600 kalorija, nikada nisam gladna, a nemam ni problema sa težinom. U mojim 40-im nemam bore, koža mi je mnogo lepša od kad se ovako hranim" - zaključila je Trudi.

Doktorka vaskrsla tri dana nakon smrti: Jecala pred Bogom, videla raj i pakao! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs