Važno je da znate

Metabolizam u petoj brzini: 3 zlatna pravila za zdravlje i telo iz snova! (RECEPT)

Veoma je važno i šta ćete učiniti nakon detoks programa
Lepi & Zdravi
13:56h Autor:
Metabolizam u petoj brzini: 3 zlatna pravila za zdravlje i telo iz snova! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Koliko god može da bude dobro za izbacivanje otrova iz orgaznima, pa i pokojeg kilograma, izbacivanje čitave prehrambene grupe, pa makar i na kratko, može da bude opasno. Zato i sa detoksikacijom treba da budete oprezni i posavetujte se sa lekarom.

Za početak, za ubrzavanje metabolizma, možete da uvedete napitak za čišćenje organizma od toksina, koji ćete piti nedelju dana, ujutro umesto doručka, ali i tokom dana. Pošto se dosta tečnosti podrazumeva, stručnjaci u oblasti nutricionizma savetuju da pijete sok za detoksikaciju i do 5 puta dnevno.

Ali, za dobre rezultate morate da poštujete tri sledeća pravila:

1. Pre detoksikacije

Nekoliko dana pre detoks programa smanjite unos svih onih ukusnih jela u kojima uživate i izbacite šećer, meso i mlečne proizvode, a ubacite ribu, sveže voće, zeleno i ostalo povrće u svaki obrok. Možete da počnete i sa pojedinačnom konzumacijom sokova, po 1-3 dnevno, kao zamene za obroke i tako sebe polako uvedete u proces detoksikacije.

U crevima imamo 15 kg otrova, oni uzrokuju najteže bolesti: Izbacite ih iz tela odmah! (RECEPT)

Oko kafe nutricionisti lome koplja - jedni tvrde da je i sama otrov koji opterećuje organizam, drugi kažu da ubrzava metabolizam. Svakako, ne bi trebalo da pijete više od jedne do dve šoljice na dan i to bez trunke šećera, ikakvog zaslađivača ili mleka.

2. Tokom detoksikacije

Na početku prvog dana bilo bi dobro popiti čašu vode ili vodu sa limunom, kako biste pokrenuli organizam. Vruća voda je najbolja, ali može i ona na sobnoj temperaturi. Pijte svojih pet sokova, koje ste napravili za detoksikaciju onoliko često koliko osećate potrebu.

S obzirom na to da ne funkcionišemo svi na isti način, usvojite pravilo da sačekate najmanje jedan sat između sokova i da poslednji popijete barem dva sata pre spavanja. Tokom dana pijte dosta tečnosti - vodu, zeleni čaj (običan ili bez kofeina) i biljne čajeve, koliko god vam odgovara.

3. Posle detoksikacije

Pravilna ishrana nakon detoksikacije je isto vrlo važna. Prvog dana posle čišćenja nastavite sa sokovima, bistrim supama, svežim voćem i povrćem; od drugog dana ubacite povrće spremljeno na žaru ili pari, a mahunarke ubacite tek trećeg dana.

Pije se 7 dana, skida salo sa stomaka: Moćni koktel za ekspresno mršavljenje! (RECEPT)

Četvrtog dana se oprezno može uvesti riba ili meso, po mogućstvu piletina. Mlečni proizvodi bi trebalo da budu poslednji kojima ćete se vratiti.

Najbolja za vaše telo je zapravo ishrana sa 60 odsto sirovog voća i povrća, čime održavate alkalnu ravnotežu.

Dokazano je da povišena kiselost organizma osnova za stres, umor, upale, gojaznost i slabljenje imunog sistema.

Evo i primera odličnog soka za detoksikaciju:

Sastojci:1 kašičica cimeta, 2 kašičice jabukovog sirćeta, kašika meda, 2 kašike limunovog soka i 1 čaša vode.

Priprema: Sve dobro sjedinite u blenderu i pijte po potrebi.

Najgori izbor za doručak: Namirnice koje čine više štete nego koristi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs