Obratite pažnju

Dobro se spremite: 7 muka koje vas čekaju kad smršate!

Masne naslage su prirodni čuvari od hladnoće, pa ne čudi da nakon njihovog topljenja postajete osetljiviji na temperaturu
Lepi & Zdravi
16:42h Autor:
Dobro se spremite: 7 muka koje vas čekaju kad smršate!
Foto: Shutterstock

Mršavljenje je za mnoge osobe težak zadatak, ali ga svi priželjkuju.

Međutim, niko ne razmišlja o problemima koji vas nezaobilazno čekaju nakon uspešnog, a naročito velikog gubitka kilograma.

Na ovih 7 stvari treba dobro da se pripremite:

1. Stalno će vam biti hladno

Masne naslage su prirodni čuvari od hladnoće, pa ne čudi da nakon njihovog topljenja postajete osetljiviji na temperaturu. Pripremite se za ovaj problem - počnite u torbi da nosite dodatni komad odeće.

2. Prstenje će vam biti veliko

Gubitak kilograma možete da osetite i na prstima, zbog čega će izgledati tanji i duži. Ali, istovremeno, moraćete da potražite pomoć zlatara i smanjite svo prstenje kako vam ne bi spadalo sa ruku.

Hladne ruke ukazuju na čak 5 bolesti: Ne ignorišite ih!

3. Mučite se sa traženjem pravog broja odeće

Potraga za velikim brojevima može biti vrlo stresna, ali znajte da nije lako naći odgovarajući broj ni nakon mršavljenja. Mnoge žene ne pripadaju jednom univerzalnom konfekcijskom broju, pa treba da kupuju odeću različitih brojeva za gornji i donji deo tela.

4. Nova obuća

Nakon mršavljenja može da vam se dogodi i da vam iz omiljenog para obuće ispadaju stopala, zbog čega ćete morati u kupovinu.

5. Osobe iz okoline ne primećuju promenu

Kompliment iz okoline na račun izgleda pomoći će vašem samopouzdanju. Ali, imajte na umu da neke osobe oko vas neće primetiti promene na vašem telu ako mršavite zdravo i polako i ne nosite odeću koja naglašava vaše nove obline.

Kako da najzad smršate: Rešenje je jednostavno, i sve vreme vam stoji ispred nosa!

6. Ljudi vas ne prepoznaju

Svako voli da čuje da izgleda dobro, ali nakon nekog vremena preglasni komplimenti ili čak situacije u kojima vas neko ne prepoznaje nakon gubitka kilograma može da imati suprotan efekat od željenog. Što su pohvale veće, to se vi osećate lošije, jer postajete svesni kako ste nekad izgledali.

7. Novi "prijatelji" vas izbezumljuju

Čudno, ali istinito: nova figura će neke osobe iz vaše okoline nagnati da vam se češće obraćaju i više traže vaše mišljenje. Budite svesni ove činjenice i održavajte prijateljske odnose sa ljudima koji to zaslužuju, a ne sa onima kojima je stalo samo do površnih stvari u životu.

Kašika dnevno je sasvim dovoljna: Moćna tečnost topi salo i ubrzava metabolizam!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs