Žene, obratite pažnju

Želim da budem lepa i negovana u 2016: Novogodišnje odluke za lepotu i zdravlje!

Ne dopustite da vam se ponavljaju greške kojima ugrožavate svoju lepotu, ali i zdravlje
Lepi & Zdravi
01:02h Autor:
Želim da budem lepa i negovana u 2016: Novogodišnje odluke za lepotu i zdravlje!
Foto: Profimedia

Često se među novogodišnjim odlukama nađu i one koje se tiču nege i lepote, ali se baš poput svih drugih obećanja datih sebi, i njih često pridržavamo samo tokom janura, a već u februaru postaju zaboravljene. Ne dopustite da vam se ponavljaju greške kojima ugrožavate svoju lepotu, ali i zdravlje.

1. Ne prštiti bubuljice

Jedna od najboljih novogodišnjih odluka koje možete da donesete kada je reč o negi jeste da ne pipate lice rukama, odnosno da ne prštite bubuljice. Vodite računa o koži lica, ali nikako nemojte da na svoju ruku prštite bubuljice jer time možete da stvari učinite pet puta gorim, što za posledicu može imati širenje akni po celoj površini lica, kao i pojavu ožiljaka.

Numerološki broj otkriva šta će vam se desiti u 2016. godini: Vreme je za nove početke!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Ostaviti cigarete

Pušnje ima mnogobrojne negativne efekte po lepotu. Čini da koža izgleda starije, a zubi i nokti dobijaju žućkastu boju.

3. Ne spavati sa šminkom na licu

Obećajte sebi da nećete leći u krevet dok ne skinete šminku sa lica. Da li ste primetili koliko lošije izgledate ujutro sa mejkapom od prethodne noći? Nemojte svesno uništavati kožu, već u godini koja je pred nama darujte svom licu odgovarajući tretman svako veče pred spavanje. Sve što vam je potrebno su topla voda, tuferi i mleko za skidanje šminke.

Očistite telo od šećera za 3 dana: Jelovnik koji poništava sva štetna dejstva!

4. Izbegavati tuširanje vrućom vodom

Tokom hladnih zimskih dana svi volimo da se ugrejemo pod vrelim tušom, međutim, previše topla voda šteti koži, čineći je suvom i ispucalom. Možete podjednako da uživate pod dovoljno toplim tušom, pri tom znajući da se time ne relaksirate samo vi, već i vaša koža.

Upija i izbacuje nečistoće iz tela: Moćni prah pomešajte sa pola čaše vode i pijte!

5. Voditi računa o noktima

Nokti su nešto što svako može da primeti na vama, stoga, obećajte sebi da ćete o njihovoj higijeni redovno voditi računa. To ne znači da morate da idete na profesionalni manikir, već da sami kod kuće negujete svoje nokte. Dovoljno je da su uredno nalakirani (bilo lakom u nekoj boji ili bezbojnim), lepo oblikovani i bez zanoktica. Počastite vaše ruke i kvalitetnim kremama.

Dve kašike ove smese stavite u jutarnju kafu i istopite kilograme: Svi će vas pitati za recept!

6. Ispirati kosu što hladnijom vodom

Odavno je pozanto da je hladna voda dobra za kosu - zatvara folikul dlake, minimizuje pojavu kovrdža i čini da kosa bude sjajna i glatka. Takođe, hladan tuš štiti kosu od isušivanja. Što ne znači da bi ceo postupak pranja kose trebalo da bude sa hladnom vodom, već bi i poslednji mlaz na kraju ispiranja bio dovoljan.

7. Baciti kozmetiku kojoj je istekao rok trajanja

Nimalo zanemarujuć negativan efekat na vaše lice može imati šminka kojoj je istekao rok trajanja. Ne dozvolite da vam se pojave bubuljice zbog lošeg pudera ili infekcija očiju zbog propale maskare. Ovde pročitajte kada je kojim kozmetičkim preparatima vreme za bacanje.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

8. Ne dopustiti izrastak na kosi

Kosa pre svega mora da bude čista, a potom i negovana. Dakle, redovno šišanje je obavezno jer su procvetali krajevi, kao i prevelik izrastak na kosi, ukoliko se farbate, nedopustivi.

9. Dovoljno sna

Kvalitetan san je jako bitan kako za organizam u celosti, tako i za lepotu vaše kože. Ukoliko ne spavate dovoljno, osećaćete se iscrpljeno, što će se odraziti na vaš izgled, te su crni podočnjaci i kesice ispod očiju nezaobilazni. Potrudite se da u ovoj godini pronađete ravnotežu između obaveza i odmora, kao i da ustalite raspored spavanja i ustajanja.

Za 8 nedelja zablistajte kao Jelena Đoković: Najbolji prirodni recept za blistavu kožu! (RECEPT)

10. Šolja tople vode sa isceđenim sokom od limuna za dobro jutro

Čaša tople vode sa sveže isceđenim sokom od limuna svakog jutra verovatno je najbolja stvar koju možete da učinite za svoje celokupno zdravlje. Pošto uklanja toksine iz tela, napitak je dobar i za vašu kožu. Osim toga, vitamin C iz limuna pomaže vam da dobro i živahno izgledate, štiti od preranog starenja i hidrira telo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs