Obratite pažnju

Tri najveća farmaceutska otrova za žene: Zamenite ih ovim prirodnim lekovima!

Umesto tamanjenja tableta protiv bolova, pokušajte sa opcijama koje ne mogu nikako da vam naškode
Lepi & Zdravi
23:30h Autor:
Tri najveća farmaceutska otrova za žene: Zamenite ih ovim prirodnim lekovima!
Foto: Shutterstock

Često se danas zbog dostupnosti hemije zaboravlja na prirodu i prirodna rešenja u lečenju nekih bolesti.

Veliki deo farmacije fokusiran je i na žensko zdravlje, a žene su sklone da veruju njihovim reklamama, pritom zanemarujući svoje zdravlje. Ali, svako može da učini neke pozitivne promene u svom životu i to menjajući svoje navike i razmišljanje.

Evo prirodnih, neškodljivih zamena koje žene mogu da koriste kako bi rešile najčešće zdravstvene probleme:

Mesec dana jedite po dve banane dnevno: Efekat će vas ostaviti bez daha!

1. Uvin čaj i brusnica umesto antibiotika

Upala mokraćne bešike je česta ženska boljka. Za ovu bolest se uvek propisuju antibiotici, koji imaju svoje nus pojave - uništavaju prirodnu floru creva, kao i dobre i loše bakterije. Takoađe, mogu izazvati i svrab i peckanje u genitalnom području.

Za ove tegobe ne morate da pijete antibiotik - tu je uva, biljka kojom su vekovima naši preci lečili upale.

Uvin čaj koristi se kao prirodni diuretik i homeopatski lek za bolesti poput infekcije mokraćnog sistema, prvenstveno zbog dva sastojka - arbutina i hidrokinona. Ova biljka je takođe puna antioksidanata i zateže sluzokožu iznutra, pa se prirodno bori protiv neželjene bakterije koja uzrokuje upale.

Brusnica sadrži C vitamin, dijetalna vlakna, minerale i razne važne mikronutrijente. Izvor je antioksidanata polifenola, fitokemikalije koja ima odličan uticaj na kardiovaskularni i imuni sistem. Jedna studija potvrdila je da je brusnica odlična u sprečavanju infekcije.

Slavni hirurg izazvao haos: Sve o srčanim bolestima je laž, samo ovo treba da radite!

2. Prirodni lekovi za menstrualne grčeve

Postoje dve vrste menstrualnih grčeva - primarna i sekundarna dismenoreja. Obe vrste jednako muče milione žena. Umesto tamanjenja tableta protiv bolova, pokušajte da povećate unos omega-3 masnih kiselina, uzimate više magnezijuma i pokušate sa akupresurom.

Ovo će sve spasiti endokrini sistem od proizvodnje više hormona stresa, koji se može dogoditi zbog visokog nivoa kofeina u proizvodima za ublažavanje menstrualnih bolova.

Prekomerna upotreba lekova protiv bolova takođe utiče negativno na vaš probavni sistem.

5 nepoznatih istina o menstruaciji: Svaka žena mora da zna!

3. Zdrave namirnice umesto lekova za snižavanje holesterola

Prema studijama, žene u menopauzi koje uzimaju lekove za snižavanje holesterola u povećanoj su opasnosti od razvoja dijabetesa. Istraživači su koristili podatke od 153.840 žena bez dijabetesa, prosečnog doba od 63,2 godine.Nakon tri godine bilo je 10.242 novih slučajeva dijabetesa!

Žene koje su uzimale statine imale su 71% veći rizik od pojave dijabetesa u odnosu na žene koje nisu uzimale lekove. Čak i nakon prilagođavanja na druge potencijalne mogućnosti, uključujući doba, rasu ili etničku pripadnost i indeks telesne mase, pronađen je rizik od 48%.

Iako se statini sve više prepisuju kao lek za snižavanje holesterola i za srčana oboljenja, dokazi za to su dvosmisleni. Prema jednim nalazima, statini mogu da spreče samo drugi infarkt, ali ne i prvi.

Povezani su sa više od 300 različitih štetnih efekata u različitim istraživanjima, uključujući rak i oštećenje jetre.

Doktorka otkrila lek star 2 milenijuma: Kašičica dnevno sprečava rak! (RECEPT)

Kako biste smanjili previsok holesterol i sprečili kardiovaskularne bolesti, u svoju ishranu jednostavno uključite zdrave namirnice kao što su:

Jabuke: Studija ukazuje da žene u postmenopauzi koje jedu jednu jabuku dnevno snaižavaju LDL holesterol i podižu HDL holesterol.

Pasulj: Jedna šoljica pasulja dnevno može da snizi LDL holesterol za 24%

Riba: Masna riba koja sadrži omega-3 masne kiseline može smanjiti krvni pritisak i rizik od razvoja krvnih ugrušaka. Dobri izvori su losos, skuša, haringa, tuna i sardele.

Orašasti plodovi: Bogati su antioksidansima i omega-3 masnim kiselinama koji pomažu u smanjenju holesterola i štite od bolesti srca i moždanog udara.

Crna čokolada: Kakao, glavni sastojak ove omiljene poslastice, dokazano mnogim studijama, snižava krvni pritisak, smanjuje rizik od moždanog udara, poboljšava otpornost na insulin, povećatva HDL holesterol i smanjuje rizik od prerane smrti.

Slavni ruski dijetolog otkriva: Ovo je jedini način da smršate, a da se kilogrami ne vrate!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs