Magična tečnost

Ženski čarobni napitak: Ruski lek za želudac i jetru, sprečava i starenje kože!

Nazivaju ga i čarobnim napitkom jer usporava proces starenja i naglašavaju da ga žene piju češće nego muškarci
Lepi & Zdravi 17.09.2015. - 09:49h
Foto: Shutterstock

Kumis važi za najbolji ruski narodni lek, koji regeneriše mikrofloru želuca, pa vam preporučujemo da što pre isprobate recept koji će preporoditi ovaj važan organ.

 

Napitak je blago gaziran, oseća se i ukus mleka. Odlično gasi žeđ, što mnogi pripisuju tajnom sastojku - kobiljem mleku.

 

U poređenju sa kravljim, kobilje mleko ima manje masti, a belančivina, minerala i vitamina C nekoliko puta više. Pored visokog sadržaja vitamina C, treba naglasiti da se sadržaj vitamina A i D menja tokom godine. Tokom leta više je vitamina A, a manje D, a tokom zime je obrnuto.

 

Slavni naučnik otkriva najmoćniji prirodni lek: Četiri kašike dnevno pomažu lečenje raka! (RECEPT)

 

Otuda i kumis, kiselomlečni napitak, je različit u različitim dobima godine. Čak se razlikuje po mesecima. Najkvalitetniji su majsku, junski i julski kumis. Svaki od njih ima i svoj poseban naziv.

 

Kumis se dobiva kiseljenjem kobiljeg mleka uz pomoć bakterija.

 

Sintezom vitamina C i B dobija se alkohol, koga u prosečnom kumisu ima oko 0,2 do 2,5%. Svako naselje, svaka porodica u Rusiji ima svoj recept za proizvodnju kumisa, pa u nekim slučajevima alkohol doseže i do 4,5 odsto. U Kazahstanu se čak pravi i takozvani neobuzdani kumis u kome je oko 40% alkohola.

 

Od davnina se proizvodio u stepskim područjima, posebno u današnjem Kazahstanu, a procenjuje se da je recept star preko 5.500 godina. Antički grčki pisac Herodot u 5. veku pre nove ere spominjao je kumis, nazivajući ga mlečnim vinom.

 

Na hiljade izlečenih u Rusiji: Narodni lek protiv hemoroida! (RECEPT)

 

Nazivaju ga i čarobnim napitkom jer usporava proces starenja i naglašavaju da ga žene piju češće nego muškarci.

 

Komentari lekara:

 

Dr. Elena Ivanova:

 

Odobravam ovaj stari recept jer je proveren tokom stoleća. Poboljšava procese probave i poboljšava crevnu floru, a takođe otklanja štetnu fermentaciju. Želudac, creva i jetra počinju da rade mnogo bolje.

 

Dr. V.Balibok, alergolog:

 

Recept je odličan. Kumis je oduvek bio najbolji lekoviti napitak na bazi mleka. On regeneriše mikrofloru želuca. Jedino želim da upozorim vozače da ne piju kumis pre sedanja za volan, jer sadrži malu količinu alkohola.

 

Supermaska za zatezanje i čišćenje lica: Posle 12 dana nećete moći da prepoznate sebe!

 

 

Recept:

 

U šoljici kipuće vode otopite 2 kašike meda. Dobro promešajte i ulijte u veliku teglu. Dodajte 2 kašike kefira i 1 litru kobiljeg mleka.

 

Promešajte, prekrijte sa dva sloja gaze i stavite na toplo mesto da odstoji tri dana. Zatim dodajte 1 kašičicu suvog kvasca, promešajte i ponovo prekrijte gazom.

 

Čim primetite da su u tegli počeli da se pojavljuju ​​mehurići, kumis je gotov. Stavite teglu u frižider i pijte po 50 ml pola sata pre jela tri puta dnevno, najmanje dve nedelje.

 

Zovu je najlekovitijom tinkturom sveta: Jedna biljka i rakija, lek za sve bolesti! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...