Vredi probati

Preporuka ruskog doktora Malahova: Ovaj zapaljeni listić automatski oslobađa umora i stresa!

U pitanju je vrlo poznata biljka koja će vam pomoći da se opustite za jako kratko vreme i rešite se napetosti, nervoze, stresa i umora, a imate je u kuhinji
Lepi & Zdravi
20:36h Autor:
Preporuka ruskog doktora Malahova: Ovaj zapaljeni listić automatski oslobađa umora i stresa!
Foto: Thinkstock

Postoji jedna vrlo poznata biljka koja će vam pomoći da se opustite za jako kratko vreme i rešite se napetosti, nervoze, stresa i umora.

Naime, reč je – o lovoru! Ruski naučnik Genadij Malahov otkrio je da ova biljka fantastično deluje protiv umora i stresa. Lovor je od antike bio vrlo cenjen kao sveto drvo čije su se grančice darivale pobednicima i pesnicima kao znak najveće počasti i slave.

Rešite se bolnih čukljeva: Napravite lekoviti melem od lovorovog lista!

začin
lovorov list lekovita biljka
eterična i masna ulja

Lovor obogaćuje antioksidativni potencijal hrane, čime se doprinosi jačanju imunog sistema, zaštiti od štetnog uticaja slobodnih radikala, zaceljivanju rana i zaštiti od virusa.

Nije samo za jelo: Izlečite mnoge bolesti listovima kupusa!

Vitamin A koji se u značajnim količinama nalazi u lovoru doprinosi boljem vidu, održavanju i zaštiti sluznice i kože, pomaže u smanjenju rizika od raka pluća i usne duplje. Prepoznatljiv miris lovora potiče od materija koje isparavaju, a koji lekovito deluju na varenje i ublažavanje probavnih tegoba.

Čaj od lovora podstiče apetit i varenje, pomaže smirivanju mučnine, ublažavanju čireva, grčeva i nadutosti.Esencijalno ulje lovora može pomoći kod lečenja artritisa, bola u mišićima, bronhitisa i gripa.

Ovaj mirisni začin ima potencijal da redukuje rizik od pojave raka jer sadrži niz fitohemikalija koje poseduju snažna antikancerogena svojstva. Istraživanja su u toku.

Lečila rak sokom od šargarepe: Iskustvo spisateljice koja je odbila zračenje i hemoterapiju!

sledeće izađite iz prostorije

Lovor sagorevanjem oslobađa specifične sastojke koje nam pomažu da ublažimo umor i pomoći će da se opustimo.

Super napitak sprečava rak: Recept kineskog travara!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs