Probajte ih

Smršajte preko noći: 5 čudesnih trikova!

Iako svi znamo da skidanje kilograma nije lako, malim promenama svakodnevnih navika pre spavanja možemo uticati na mršavljenje
Lepi & Zdravi 21.05.2015. - 21:13h Autor: Avaz
Foto: Thinkstock

Iako svi znamo da skidanje kilograma nije lagano, malim promenama svakodnevnih navika pre spavanja itekako možemo uticati na plan mršavljenja.

 

Evo kojih 5 trikova će učiniti čudo preko noći:

 

Ravan stomak u rekordnom roku: Najmoćniji napitak za mršavljenje!

 

1.Večera bez soli

 

Ako ne želite da se probudite naduvenog stomaka i otečenih nogu, pazite šta jedete. Slana hrana pre spavanja je neprijatelj vaše linije. So tokom noći ostaje u telu i zadržava vodu zbog čega dolazi do nadutosti. Večera mora biti lagana. Preporuka je kuvano povrće i čisto meso ili riba pripremljena bez prženja na ulju.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Piće

 

Gazirana pića kao i ona prepuna šećera mogu ugroziti vaš san, ali i liniju. Šećer se teško i sporo razgrađuje i zato ga treba izbegavati pre spavanja. Sa druge strane, voda "ispire" organizam i sprečava zadržavanje vode u telu. Nakon večere pijte običnu vodu sobne temperature. Međutim, ne preterujte sa količinom.

 

3. Mračna soba

 

Hormon melatonin dokazano pomaže telu da potroši kalorije. S obzirom na to kako telo najviše melatonina proizvodi u potpunom mraku, osigurajte sebi prijatnu atmosferu za spavanje i dobro zamračite prostoriju.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Temperatura

 

Istraživanje je dokazalo kako prilikom spavanja u hladnijoj sobi telo troši više kalorija. Pre spavanja, provetrite prostoriju i osvežite je koliko god možete. Osim potrošnje kalorija, vaš san će biti puno čvršći i kvalitetniji, što je jednako važno za održavanje linije.

 

Živeo je 152 godine zbog jednog napitka: Sprečava svaku bolest!

 

5. Aktivnost

 

Ako mislite da fizička aktivnost pre spavanja nije dobra za vaše telo, varate se. Istraživanje je dokazalo kako bilo koji oblik vežbe, ali i duža šetnja nakon večere pomaže organizmu da sagori više kalorija, ali i osigurava kvalitetniji san.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...