Ne preterujte

Zdrave namirnice koje ne smete jesti neograničeno: Goje i izazivaju bolesti!

Među njima prednjače proteini i vitamini, koje svakako treba unositi svakodnevno, ali ne smete preterivati
Lepi & Zdravi
20:20h Autor:
Foto: Shutterstock

Određene namirnice bogate su materijama koje su organizmu neophodne za normalno funkcionisanje, ali i onim nutrijentima koji nam čuvaju zdravlje.

 

Među njima prednjače proteini i vitamini, koje svakako treba unositi svakodnevno, ali ne smete preterivati! Ukoliko unosite previše zdravih namirnica, možete postići kontraefekat i nabaciti koji kilogram, ali i izazvati nki zdravstveni problem. Na primer, stručnjaci su došli do zaključka da previš proteina uzrokuje oštećenje bubrega.

 

Masne namirnice koje ne treba izbegavati - Potrebne su organizmu, a ne goje!

 

Kada je reč o voću, kralj kalorija je avokado, pa ne bi trebalo da ga jedete neograničeno. Ništa bolje nije ni suvo i smrznuto voće, a na voćne jogurte bi bilo najbolje da potpuno zaboravite.

 

Omiljeni jutarnji napitak, kafa, u prekomernim količinama može izazvati nagomilavanje celulita i masnih naslaga, ali i niza drugih zdravstvenih problema.

 

Tunjevina je veoma dobra namirnica, naročito zbog omega-3 masnih kiselina, ali bi je trebalo jesti umereno, a isto važi i za bademe, pahuljice i omlete. Takođe i za suši.

 

Crna čokolada i proteinske čokoladice su odličan saveznik ako vodite računa o zdravom životu, ali to ne podrazumeva da pojedete 100 grama odjednom.

 

6 namirnica koje nutricionisti nikad ne bi pojeli - Osim što goje, mogu biti kancerogene!

 

Ne treba preterivati ni sa hlebom, sendvičima, supama i sirom, ali u manjim količinama su veoma zdravi obroci za vaše telo. Dodaci poput kečapa takođe.

 

Što se tiče pića, čaša crvenog vina bi vam godila, ali samo jedna i to ponekad, nikako svakodnevno! Ledeni čaj svedite na minimum!

 

Pio je 4 litra ledenog čaja dnevno - Rezultati eksperimenta šokirali lekare!

 

I zapamtite, ishrana koja potpuno isključuje gluten je samo za one koji su intolerantni na ovu supstancu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...