Promenila život iz korena

Doktori joj rekli da će umreti do 35. godine: Smršala 57 kg zahvaljujući Instagramu! (FOTO)

Do 15. godine Džeika je već imala 90 kilograma, a dve godine nakon toga je bila teška 140 kilograma. Čak joj je i hodanje predstavljalo problem, jer se zamarala i imala teškoća sa disanjem
Lepi & Zdravi 31.03.2015. - 15:11h Autor: Stil
Foto: Instagram.com/jessicasemmens

Džesika Semens (22) iz Ekstera u Devonu (Engleska) živela je na nezdravoj hrani, poput čipsa i čokolade. Zbog te svoje kobne ljubavi, sa samo 20 godina imala je čak 140 kilograma! Tada je shvatila da mora nešto da uradi da bi smršala.

 

Problemi sa kilogramima ovoj devojci se nisu desili preko noći. Kada je imala sedam godina povredila se na času gimnastike zbog čega je morala da prestane da se bavi sportom. Jedina uteha bila joj je hrana, a kilaža joj je rasla svakodnevno. Tada su deca u školi počela da je maltretiraju, piše Daily Mail.

 

Bivšem mužu sam bila debela i ružna: Napustila ga, ponovo se udala i smršala 32 kilograma! (FOTO)

 

A photo posted by Jessica Semmens (@jessicasemmens) on Mar 30, 2015 at 12:11pm PDT

 

"Govorili su mi grozne stvari. Odlazak u školu mi je bio pakao. Često sam se krila u toaletu", priseća se Džesika. kako bi se osećala bolje, jela je sve što joj je palo pod ruku, a to je išlo toliko daleko da je čak i od roditelja krila šta jede.

 

A photo posted by Jessica Semmens (@jessicasemmens) on Jan 13, 2015 at 2:37pm PST

 

Do 15. godine je već imala 90 kilograma, a dve godine nakon toga je bila teška 140 kilograma. Džesiki je čak i hodanje predstavljalo problem, jer se zamarala i imala teškoća sa disanjem. Doktori su joj rekli da ako nastavi sa ovakvim životom, umreće do 35. godine.

 

A photo posted by Jessica Semmens (@jessicasemmens) on Mar 19, 2015 at 11:15am PDT

 

To je bila presudni momenat za Džesiku i odlučila je da smrša. Od početnih 140 kilograma, koliko je imala na početku svog putovanja, došla je do 83 kilograma koliko ima danas. A smršala je na krajnje zanimljiv način - na svom Instagram profilu svakoga dana postavljala je fotografije jela koje je spremala očekujući od svojih pratilaca da joj kažu koliko je zdrav obrok.

 

Smršala 63 kilograma da ne bi morala da se seli: Stepenice su me ubijale! (FOTO)

 

A photo posted by Jessica Semmens (@jessicasemmens) on Mar 14, 2015 at 6:02am PDT

 

"Kao i većina žena, probala sam mnogo dijeta i nijedna nije funkcionisala. Mislila sam da sam osuđena da budem gojazna celog života. Ali kada sam počela sa brojim kalorije preko aplikacije na telefonu i da postavljam fotografije svojih obroka na društvene mreže, iznenadila sam se koliko sam komentara dobila", priča Džesika.

 

A photo posted by Jessica Semmens (@jessicasemmens) on Oct 1, 2014 at 7:46am PDT

 

Počela je da beleži napredak redovnim fotografisanjem svog tela i te fotografije je postavljala na Instagram. Na taj način je pratila promene ne svom telu, a komplimenti koje je svakodnevno dobijala od svojih pratilaca su joj bili podstrek da nastavi dalje.

 

A photo posted by Jessica Semmens (@jessicasemmens) on Mar 14, 2015 at 2:43am PDT

 

"Kada god bih bila u iskušenju da pojedem nešto slatko, na primer, čokoladni keks, pogledala bih te komentare i fototografije. To me je motivisalo da nastavim sa dijetom. Da sam odustala, ne bih izneverila samo sebe, već i svoje pratioce", objasnila je Džesika.

 

Nekada su je vređali, sada joj se dive: Džesika otkriva kako je smršala 70 kilograma! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs