Obavezno probajte

Drevni metod opuštanja duha i tela: 3 neobične tajlandske masaže!

Poslednjih godina ovaj tretman izuzetno je popularan jer je jedan od najefikasnijih načina za opuštanje celog organizma
Lepi & Zdravi
17:06h Autor:
Drevni metod opuštanja duha i tela: 3 neobične tajlandske masaže!
Foto: Shutterstock

Tajlandska masaža sadrži elemente istezanja kao kod joge. Tradicionalno se bazira na masiranju određenih akupunkturnih tačaka bez ulja ili kreme.

Kineski metod uklanjanja glavobolje i stresa: Masaža jedne tačke donosi veliko olakšanje! (VIDEO)

Ovo su tri vrste tajlandske masaže koje imaju blagotvorno dejstvo na organizam i koje morate probati, a za koje do sada verovatno niste znali.

1. Jap Sen

Stil dodirivanja kod ove vrste tajlandske masaže izaziva blagi osećaj golicanja, ali se osoba vremenom navikne, postaje manje osetljiva i prepušta se potpunom fizičkom i mentalnom užitku.

Napravite sami kantarionovo ulje: Odlično je za upalne procese kože i reumatske tegobe!

2. Tok Sen

Poreklo ovog stila pripisuje se poljoprivrednicima Tajlanda, kojima je nakon napornog rada na poljima pirinča bila potrebna adekvatna terapija. Kako nisu imali pristup tehnikama tradicionalne tai masaže, razvili su jedan jednostavan oblik: drvenim čekićem se u ritmu lupkaju određene tačke na telu pri čemu se stvara osećaj vibracije.

3. Yam Khang

Masaža počinje tako što osoba leži na podnoj prostirci, a pored njega se nalaze kazan sa vatrom i maser koji koristi štap - kako bi balansirao svoje telo, dok jednim stopalom, koje umače u Plai ulje (ulje od biljaka srodnih đumbiru), a potom greje u gvozdenoj usijanoj ploči - prelazi preko tela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs