Izbegavajte tablete

Izbegavajte tablete, priroda ima lek za sve: Čaj od limuna eliminiše stres, lipa snižava temperaturu

Lipa je od davnina korišćena na našim prostorima jer pospešuje znojenje pa je korisna kod povišene telesne temperature, dok đumbir sprečava mučninu u prvim mesecima trudnoće
Lepi & Zdravi
16:58h Autor:
Izbegavajte tablete, priroda ima lek za sve: Čaj od limuna eliminiše stres, lipa snižava temperaturu
Foto: Shutterstok

Čajevi se od pamtiveka koriste za lečenje, čišćenje i poboljšanje rada organizma jer su vredan izvor vitamina, minerala, aminokiselina i preko 400 drugih blagotvornih sastojaka.

Na primer, svaki čovek se tokom života suoči sa glavoboljom. Umesto tablete bolje je da popijete šolju čaja od opuštajućih biljaka lavande, matičnjaka, nane, valerijane i hmelja. Glavobolja će nestati, a vi ćete lagano i brzo utonuti u san.

Rešite se glavobolje i snizite krvni pritisak za samo 20 minuta - OVDE saznajte kako da napravite efikasan domaći lek!

1. Zeleni čaj

Rezultati studija pokazuju da redovno konzumiranje zelenog čaja može doneti olakšanje osobama koje muče različite alergije.

2. Beli čaj

Ovaj napitak je bogat antioksidantima koji pomažu organizmu u borbi protiv slobodnih radikala, pa se pije preventivno jer jača imunitet i sprečava rak.

OVDE preuzmite recept za mešavinu tri začina koja sprečava rak - 2.000 stara tradicija!

3. Čaj od kamilice

Odličan je u borbi protiv mamurluka jer ublažava mučninu, smiruje želudac i zbog ugodnog mirisa deluje umirujuće na sva čula.

4. Čaj od nane

Ako imate problema s nadutošću izbegavajte gazirane napitke, mineralnu vodu i pivo, a umesto njih pijte rashlađeni čaj od mente koji umiruje probavu i smanjuje nadutost u crevima.

Kojih 6 namirnica nutricionisti nikad ne bi pojeli, saznajte OVDE - Osim što goje, mogu biti i kancerogene!

5. Lipov čaj

Lipa je od davnina korišćena na našim prostorima jer pospešuje znojenje pa je korisna kod povišene telesne temperature.

6. Čaj od đumbira

Poznato je da koren đumbira žene u Kini tradicionalno uzimaju za sprečavanje jutarnje mučnine tokom prvih meseci trudnoće.

7. Čaj od limuna

Čaj od limuna ima izrazito osvežavajući ukus. Može pomoći pri uništavanju raznih bakterija i gljivica kao i pri suzbijanju simptoma stresa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs