Nutricionista Milka Raičević bila je gost u emisiji 150 minuta i istakla da je bolje da bacimo hranu koja nam je ostala, nego da je danima jedemo.
"Prioritet je da sve što ima majonezu i druge razne dodatke, da prvo to eliminišemo iz frižidera, ako nismo pojeli moramo da bacimo. Ako meso nismo odmah zamrzli posle slavlja, nego smo čekali nekoliko dana, takođe treba da se baci".
Važno je izvuči zaključak šta nam je sve ostalo i šta sledeći put da pravimo manje.
"Ako je u pitanju meso, jedan deo možemo da zamrznemo, a drugi da pojedemo. Ono što nipošto ne treba da se zamrzne jeste jelo koje sadrži krompir, kao što je ruska salata, zatim testenina."
Mnogo ljudi na svetu gladuje, a mi bacamo hranu. Dakle, ako vidimo da će da ostane, važno je da se zamrzne.
"Ujutru čim se probudimo treba da popijemo mlaku limunadu ili jabukovo sirće. To je podstrek organizmu da može bolje da vari."
Idealno je da dan završimo sa šljivom ili sa smokvom.