Kada pređete 50-tu obavezno uvrstite ovu namirnicu u ishranu: Održava vitalnost kostiju, a preporučuju je lekari

Kada pređete pedesetu, ovu namirnicu obavezno uvrstite. Bogata je kalcijumom, a uz to i vitaminom D koji povećava gustinu kostiju.

Lepi & Zdravi
Autor:
Kada pređete 50-tu obavezno uvrstite ovu namirnicu u ishranu: Održava vitalnost kostiju, a preporučuju je lekari
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kad uđete u pedesete, događaju se brojne promene u telu, a jedna od težih stvari koje dolaze sa starenjem su problemi sa zglobovima i kostima.

U pedesetim godinama, hrskavica i vezivno tkivo u zglobovima počinju se trošiti velikom brzinom.

Narušen je i kvalitet kostiju, a zbog gubitka kolagena koža počinje da stari. Kako bi se sve to sprečilo postoji rešenje, a to je želatin.

želatin
foto: Richard Šemík / Panthermedia / Profimedia

Glavna zdravstvena dobrobit želatina je jačanje zglobova i kostiju. I lekari ga preporučuju svim pacijentima koji boluju od bolesti koštano-zglobnog sistema.

Vrlo je dobar prirodni lek za obnovu hrskavice, a pozitivno deluje i na tetive, kosti i nokte. Posebno je pogodna za obnavljanje hrskavice u kolenu.

Osim toga, izuzetno je dobar za jačanje srčanog mišića. Reguliše metabolizam, poboljšava pamćenje, blagotvorno deluje na kožu i daje joj elasičnost.

Želatin je bogat kolagenom i njemu duguje sva svoja lekovita svojstva. Osim toga, bogat je prolinom, glicinom i proteinima. Bogat je kalcijumom, a uz to i vitaminom D koji povećava gustinu kostiju.

želatin
foto: Milovan Radmanovac / Alamy / Alamy / Profimedia

Kad govorimo o prirodnim lekovima za osteoporozu, to je odličan izbor. Deluje na kožu tako što podstiče regeneraciju ćelija, daje joj ujednačen ten, elastičnost i sjaj.

Goveđi želatin sadrži minerale koji nedostaju u prehrani, a koji su od velike važnosti za zdrave zube i nokte.

Primena:

Želatin možete da obezbedite organizmu, tako što ćete 1 kašiku pomešarti sa jogurtom i tako ga popiti u toku nekog obroka.

Ono što je najbitnije kada je reč o izboru želatina je da bude goveđi a nikako biljnog porekla, kako bi bio delotvoran.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs