KAKO JE SMRŠALA NAJDEBLJA ŽENA NA SVETU: Skinula je 215 kilograma u rekordnom roku, a jedna stvar je bila presudna

Najdeblja žena na svetu smršala je čak 215 kilograma, a jedna stvar bila je presudna.

Lepi & Zdravi
11:57h
KAKO JE SMRŠALA NAJDEBLJA ŽENA NA SVETU: Skinula je 215 kilograma u rekordnom roku, a jedna stvar je bila presudna
Foto: Printscreen Youtube/ tlc uk

Nakon što je njen suprug odbio da joj naruči salatu, žena koja je zbog svoje težine svakog dana bila na korak od smrti shvatila je da nešto nije u redu u njenom braku.

Mnogi koji žele da se reše viška kilograma nemaju adekvatnu podršku partnera, ali priča ove Amerikanke je neverovatna

Zalin Vitvort nekada je bila najdeblja žena na svetu i učesnica medicinske rijaliti serije My 600-lb Life, u kojoj učestvuju ljudi teški skoro 300 kilograma.

Kada je 2012. tada 42-godišnja Zalin tek stigla u ordinaciju dr Junana Nauzaradana, koji je želeo da joj pomogne da oslabi, imala je veliku prepreku – svog supruga Gareta.

Zalin Vitvort
foto: Printscreen Youtube/ tlc uk

Kako je on priznao, supruga mi je bila vrlo privlačna s tako velikim viškom kilograma, zbog čega nije želeo da Zalin smrša. Ona je bila odlučna da popravi svoje narušeno zdravstveno stanje i kvalitet života, a Garet je bio vrlo glasan u svom protivljenju. Štaviše, ne samo što nije želeo da njegova supruga izgubi višak kilograma već je smatrao da treba još da se ugoji.

U rijalitiju u kom su učestvovali bio je najzapaženiji trenutak kada Zalin želi da jede salatu, a Garet odbija da joj naruči zdrav obrok i kaže:

– Ako želiš da jedeš travu, idi u baštu da paseš.

Međutim, to što je Garet bio tako loš uticaj nije omelo Zalin – ona je uspela da smrša više od 100 kg, toliko koliko joj je bilo potrebno da bi joj se odobrio gastrički bajpas. Vremenom je izgubila oko 215 kilograma, a pamti se i momenat kada je Zalinin suprug odmah nakon operacije odveo svoju dragu u restoran brze hrane i naručio je jelo koje ona nije smela da jede.

Ohrabrivao ju je da počne ponovo da se goji, a ona je ostala uporna i na dobrom putu da konačno bude zadovoljna svojim zdravljem i izgledom.

Ubrzo je usledila i operacija uklanjanja viška kože, a samo posle toga je izgubila još 23 kilograma.

Na kraju tog puta, Zalin je shvatila da joj suprug ne želi dobro i da misli samo na sebe i svoje potrebe, zbog čega je podnela zahtev za razvod.

Novo životno poglavlje loše je uticalo na nju, pa je pala u tešku depresiju i ponovo se okrenula nezdravim navikama i počela da traži utehu u hrani.

Međutim, nakon toga je krenula na psihoterapiju i vratila se na pravi put, pa je danas srećna i zdrava žena.

– Shvatila sam da sam zavaravala sebe i da me je ta laž ubijala – objasnila je ona.

– Veliko ne znači i lepo kada to znači da moja ćerka možda neće imati majku. On nema predstavu koliko sam bila blizu smrti svakog dana – istakla je Zalin.

Kako su pisali američki mediji, Zalin i dalje živi u Teksasu, a pronašla je i čoveka svog života – Džeka Epa, koji joj je prava podrška i velika pomoć u održavanju zdravog životnog stila.

(Stil/ Glossy)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs