SUZANA PERIĆ IMA PREKO 50 GODINA, A IZGLEDA KAO DEVOJKA: Ima savršenu liniju zahvaljujući ovom režimu ISHRANE

Dijeta Suzane Perić zahvaljujući kojoj u 6. deceniji izgleda kao devojka, veoma je jednostvna.

Lepi & Zdravi
SUZANA PERIĆ IMA PREKO 50 GODINA, A IZGLEDA KAO DEVOJKA: Ima savršenu liniju zahvaljujući ovom režimu ISHRANE
Foto: ATA Images

Modna kreatorka Suzana Perić već godinama važi za jednu od najbolje odevenih dama u Srbiji, kao i ženu sa savršenom linijom. Naime, modna kreatorka ima 52 godine, a izgleda višestruko mlađe.

- Poslednjih pet godina sledim principe sistema svesne ishrane, o čemu je moj otac napisao celu knjigu. Taj sistem se bazira na ideji da čovek ne jede da bi bio sit, već da treba da prati kako njegovo telo reaguje na određene namirnice. Naš organizam se stalno menja, zbog čega se menjaju i naši afiniteti u ishrani. Pola godine mi se meso ne nađe u tanjiru jer nemam nikakvu želju za njim. Jednostavno mi ne prija. Ali ako osetim da mi nedostaje, ponovo ću ga jesti. Po očevom savetu, ničega se ne odričem, ali ni u čemu ni ne preterujem. Uzeću, recimo, čips ako osetim potrebu za njim, ali ću ga potom neko vreme izbegavati. Ne bi bilo dobro da ga stalno jedem. - objasnila je Suzana u jednom intervju za Gloriu.

Suzana je priznala da sa godinama dolaze i oscilacije kad su kilogrami u pitanju, te je otkrila kako se rešava masnih naslaga.

- Ma koliko vitak bio, čovek s godinama dobije malo masnih naslaga na kritičnim mestima, koje mogu da se uklone samo određenim izmenama u jelovniku. Tako ja pred leto počnem da uzimam više zelenog čaja, šafrana, peršuna i cimeta kako bih korigovala te male naslage. I aktivna sam po ceo dan. Ako se ne hranim adekvatno, osećam tromost, umor i glavobolju. Sve su to zapravo posledice konzumiranja velike količine šećera, brašna i brze hrane, i zato te stvari već godinama obilazim u širokom luku. Zahvaljujući tome ne boli me glava niti se zamaram. Ishranu prilagodim i uslovima života. Uoči leta unosim u organizam više namirnica sa beta karotenom zbog sunčanja i zdravlja kože. Takođe, kožu prskam vitaminskim preparatama kako bih je pripremila za izlaganje suncu.

Suzana Perić
foto: ATA Images

- Mnogo sam čitala o tome koliko je hodanje važno. Ranije sam od svih fizičkih aktivnosti mrzela samo pešačenje. Kao devojka sam džeparac trošila na taksi, a sada se trudim da idem peške kad god mogu. Zainteresovala sam se i za paleo dijetu, odnosno ishranu pećinskog čoveka, koja je vrlo jednostavna. Bazirana je na pretpostavci da se čovekova genetika nije bitno izmenila i da su naša tela i dalje predviđena za unos bobičastog voća, povrća i mesa, a ne prerađevina. Čak znam za slučaj čoveka koji se pripremao za ugradnju stentova, a koji se zahvaljujući ovoj ishrani nakon šest meseci "preporodio" i na kraju mu operacija nije bila potrebna. - objasnila je Suzana i dodala:

1 / 5 Foto: ATA Images

- Ishrana modernog čoveka je, nažalost, puna mesa životinja kljukanih hormonima, kao i namirnica koje su genetski modifikovane. Odavno ne jedem roštilj, koji sam pre obožavala, ni italijansku kuhinju, u kojoj ima dosta testenine. Moj jelovnik uglavnom čine pirinač sa šafranom, losos, avokado, supe od pasiranog povrća, razne semenke, sočivo. Prijaju mi mediteranska i španska kuhinja. Ali, s druge strane, kada mi se jede sarma, uzeću je.

Suzana često ističe da tokom dana ima dosta fizičkih aktivnosti koje su jednim delom zaslužne za njen izgled.

(Stil/ Gloria)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs