"IZGLADNJIVAO SAM SE, MISLIO DA SAM PAMETAN": Dušan je dogurao do 155 kg, pa smršao 70: Glad mi je došla iz prazne duše

Dušan je ispričao detalje borbe sa kilogramima i priznao kako se suočio sa problemom i na koji način ga je rešio

Lepi & Zdravi
10:17h Autor:
"IZGLADNJIVAO SAM SE, MISLIO DA SAM PAMETAN": Dušan je dogurao do 155 kg, pa smršao 70: Glad mi je došla iz prazne duše
Foto: preentscreen/Instagram

"Bolje da budem ratnik u bašti nego baštovan u rato", tako je govorio Brus Li, a Blagojević Dušan je poznat kao lajfkouč, koji je mnogim ljudima inspiracija po različitim životnim pitanjima, ali je možda najdominantnija njegova transformacija.

Dušan je u jednom momentu imao 155 kilograma i kaže da je ta glad dolazila iz prazne duše, a ne stomaka.

"Dugo mi je trebalo da shhvatim da glad veoma retko dolazi iz praznog stomaka. Mnogo češće je u pitanju prazna duša. To je bio najveći razlog moje gojaznosti i te nezajazljive gladi."

Borba je bila teška, ali je na kraju snagom volje uspeo da dostigne svoj cilj i izgubi preko 70 kilograma.

"U trenutku kada čovek jede oseća se dobro, ali kasnije je sve teže i teže. Naravno, kada mlad dečak postane momak pa poželi da ima devojku i shvati da nije tako popularan, postaje jako teško. Em sam mucao, em bio gojazan... Tada čovek počinje da se bori... Da li da krivi sve oko sebe i uperi čuveni prst a ne vidi da su sva ostala okrenuta ka njemu... Da li da viče kroz prozor i traži pomoć ili da se pogleda u ogledalo... Shvatio sam da ako želim nešto da promenim da moram sebe da promenim", rekao je Dušan za Kurir.

Dušan je otkrio ko mu je pružio najviše podrške i priznao da je jedna rečenica najmilijih bila presudna da napravi preokret u svom životu i smrša preko 70 kilograma.

"Najveća snaga mi je bio Gospod. Svaki čovek koji krene putem samospoznaje i željom da pobedi onog nižeg sebe, suočava se sa momentom kada želi da odustane od svega. Najgore je kada se krene putem životarenja. Svi oko mene su iz najbolje namere govorili da treba da smršam samo otac nije. On je mudro ćutao i jednom mi rekao: "Sine, ne sumnjam da ćeš smršati znam da hoćeš, dovoljno je samo da odlučiš"... Pozajmio sam to samopouzdanje od njega i krenuo u borbu, kasnije uz pomoć kuma koji me je trenirao kao u filmu "Roki" i davao mi snagu", izjavio je Dušan.

Blagojević je takođe priznao da ne treba da se krene putem gladovanja jer je na svojoj koži iskusio koliko to nije dobro.

- Izgladnjivao sam se i mislio da sam debeo zato što jedem i da ne treba više da jedem. Mislio sam da je u tome rešenje i da sam pametan. Treba sve polako i postepeno. Problem je što mi sabotiramo sami sebe i nismo odgovorni. Kažemo da ćemo trenirati od ponedeljka ili otići ću ranije u krevet i to ne uradimo. Sa godinama sam shvatio je da je najbitnije da ispuniš svoje obećanje koje daš sebi jer na kraju samo u sebe i možeš da se uzdaš. Nisu bitni veliki koraci, važniji su oni mali jer od nečega mora da se krene. Pročitao sam jednom da čovek koji pomera planine upravo je krenuo od jednog kamenčića. Hajde svi zajedno da se fokusiramo na te kamenčiće, jedan po jedan i na kraju ćemo pomeriti stenu - savetovao je Blagojević.

Disciplina, posvećenost i dobre navike - Dušan smatra da su ovo 3 važna pravila da bi se postigao cilj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs