Nema lepšeg ni zdravijeg osveženja leti od rashlađene limunade. Međutim, onu klasičnu, koju inače pravimo, možete da obogatite raznim ukusima drugog voća, garantujemo da ćete se oduševiti ukusom.
LUBENADA
Ovaj ukusni napitak se priprema tako što se izdrobi malo lubenice, pomeša se s vodom, doda se malo limunovog soka i šećera ili meda po ukusu, a zatim se sve to fino rashladi. Jednostavno, ukusno i vrlo neobično.
LIMUNANA
Nema boljeg osveženja od čaše hladne limunane. Ako želite da eksperimentišete, u klasičnu limunadu dodajte nekoliko listova nane/mente koju ste malo izbockali viljuškom da bolje pusti aromu. Nek odstoji nekoliko minuta, zasladite po želji, dodajte led i poslužite.
JAGONADA
U blender stavite onoliko jagoda (ili borovnica) koliko vama odgovara, ispasirajte ih, a zatim tu smesu dodajte u prethodno napravljenu limunadu bez šećera. Zasladite, rashladite i uživajte!
MALINADA
Slatke maline ili borovnice (sveže su najbolje, a mogu i zamrznute) dodajte u tradicionalno pripremljenu limunadu i pripremite se za eksploziju ukusa. Da bi ukus bio još atraktivniji, slobodno dodajte i nekoliko listova nane.