Obožavamo

SPAS ZA LETNJE VRUĆINE: Omiljeni letnji napitak limunadu možete da napravite na 4 NOVA NAČINA

Tokom vrelih letnjih dana veoma je bitna hidratacija tela, te vam donosimo recepte za limunadu na 4 nova načina!

Lepi & Zdravi
13:16h Autor:
SPAS ZA LETNJE VRUĆINE: Omiljeni letnji napitak limunadu možete da napravite na 4 NOVA NAČINA
Limunada na 4 nova načina, Foto: Shutterstock

Nema lepšeg ni zdravijeg osveženja leti od rashlađene limunade. Međutim, onu klasičnu, koju inače pravimo, možete da obogatite raznim ukusima drugog voća, garantujemo da ćete se oduševiti ukusom.

granita, lubenica
foto: Shutterstock

LUBENADA

Ovaj ukusni napitak se priprema tako što se izdrobi malo lubenice, pomeša se s vodom, doda se malo limunovog soka i šećera ili meda po ukusu, a zatim se sve to fino rashladi. Jednostavno, ukusno i vrlo neobično.

Limunada
foto: Shutterstock

LIMUNANA

Nema boljeg osveženja od čaše hladne limunane. Ako želite da eksperimentišete, u klasičnu limunadu dodajte nekoliko listova nane/mente koju ste malo izbockali viljuškom da bolje pusti aromu. Nek odstoji nekoliko minuta, zasladite po želji, dodajte led i poslužite.

Limunada, jagonada
foto: Shutterstock

JAGONADA

U blender stavite onoliko jagoda (ili borovnica) koliko vama odgovara, ispasirajte ih, a zatim tu smesu dodajte u prethodno napravljenu limunadu bez šećera. Zasladite, rashladite i uživajte!

Limunada, Malinada
foto: Shutterstock

MALINADA

Slatke maline ili borovnice (sveže su najbolje, a mogu i zamrznute) dodajte u tradicionalno pripremljenu limunadu i pripremite se za eksploziju ukusa. Da bi ukus bio još atraktivniji, slobodno dodajte i nekoliko listova nane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs