Dijeta

NAČIN ISHRANE ZBOG KOJEG JE PRIJANKA ČOPRA SVOJU LINIJU DOVELA DO SAVRŠENSTVA: Ovo može bukvalno svaka od nas

Glumica je iznela svoj svakodnevni plan ishrane i ako nas pitate, to bi mogao biti najlakši plan obroka za smanjenje težine.

Lepi & Zdravi
Autor:
NAČIN ISHRANE ZBOG KOJEG JE PRIJANKA ČOPRA SVOJU LINIJU DOVELA DO SAVRŠENSTVA: Ovo može bukvalno svaka od nas
Prijanka Čopra, Foto: Steve Vas / imago stock&people / Profimedia

Prijanka Čopra (37) je svetska senzacija. Bilo da se radi o rodnoj Indiji ili ostatku planete, ne postoji osoba koja nije zadivljena ne samo njenim glumačkim veštinama, već i njenom neverovatnom figurom u obliku peščanog sata.

Više je nego posvećena vežbanju i u stanju je da izvede razne vratolomije, ali to ne znači da pravi kompromise u svojoj ishrani! Otišla je iz Indije, međutim - njeno srce je i dalje vezano za domaću hranu.

Prijanka Čopra
foto: Cat Morley / Avalon / Profimedia

U nedavnom intervjuu, glumica je ukratko iznela svoj svakodnevni plan ishrane i ako nas pitate, to bi mogao biti najlakši plan obroka za smanjenje težine!

Dakle, ako je gubitak kilograma jedna od vaših najvažnijh odluka za narednu godinu, predlažemo da sledite nekoliko jednostavnih saveta prelepe glumice.

  • Zdrava hrana treba da bude deo vašeg života i Prijanka to apsolutno podržava, iako priznaje da je veliki gurman, da voli da jede i da ne može uvek da kontroliše svoju želju za hranom, posebno u vreme praznika.

„Imam i ja problema sa težinom. Moj život se vrti oko hrane, ali umesto da potpuno izbegavam obroke, pronašla sam pametnije načine da se nosi sa tim. Ja sam od onih koji dok doručkuju pričaju o ručku, a za vreme ručka razmišljaju o večeri. Naročito se ugojim oko Divalija, praznika svetlosti u Indiji i Božića. Treba mi vremena da skinem dodatne kilograme i vratim se svom letnjem telu – za to mi služe januar, februar i mart“.

Prijanka Čopra
foto: VARINDER CHAWLA / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA
  • Iako Prijanka nije jutarnja osoba, glumica se trudi da jutro započne zdravo. Voli da popije šoljicu dobre kafe pre treninga, a kasnije, za doručak, pojede omlet, tost sa avokadom. Ako joj je na umu indijska hrana, idli, poha ili dosa - zdravo, vegetarijansko jelo od komadića hrskavog testa (od pirinčanog i graham brašna) koji se umaču u smesu od susamovog ulja i praha na bazi sočiva uz dodatak začina - su joj na vrhu liste.
  • Za ručak, Prijanka kaže da ovih dana jede Nachni rotis (ragi rotis).

„Zdravi su i dobrog su ukusa. Pošto sam ovih dana potpuno vegetarijanac (uoči Božića), volim da jedem indijski bhindi, dal, aloo gobi. Uvek su tu i kiseli krastavci (achar), a i salate su mi veoma važne. Često jedem pečenu ribu, povrće i sveže salate."

Salata
foto: Shutterstock

Ako joj nešto od hrane padne malo teže na stomak, Prijanka pojede malo čatnija, nezamenljivog indisjkog sosa koji možete i sami da napravite od voća i / ili povrća sa začinima, a koji se inače služi kao dodatak raznim jelima od mesa, prinča i testenine. Možete ga naći i u našim trgovinama.

  • Kada ima natrpan raspored ili snimanje, okrepi se sa salatom od žitarica ili povrća, njen lični kuvar priprema ih za nju svaki dan.

Prijanka tokom dana, kao i mnogi od nas, ne može bez grickalica. Omiljene grickalice su joj indijski orasi.

A kako tokom dana ima više obroka bogatih kalorijama, večera supu. Desi joj se i da uzme ostatke od ručka.

Prijanka, takođe, naglašava važnost hidratacije. Sa sobom uvek, sve vreme, nosi veliku flašu vode.

„Pokušavam da smanjim unos kofeina, priznajem da mi to zaista teško ide!“

Na kraju, njena poruka je jasna:

„Jedite dobro, ali i sagorevajte te kalorije! To je jedina moja mantra“.

Prijanka vežba ujutru pod nadzorom ličnog trenera, radi kombinaciju kardio vežbi i vežbi sa tegovima. To možete i vi sami.

1 / 7 Foto: Cat Morley / Avalon / Profimedia

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs