pre spavanja

PRE SPAVANJA POPIJTE OVAJ NAPITAK I SKINITE SALO: Kombinacija 2 namirnice podstiče mršavljenje i ima umirujuće dejstvo

Napitak od meda i cimeta pre spavanja može uticati na gubitak kilograma i umiriti nas pre pavanja.

Lepi & Zdravi
22:00h Autor:
PRE SPAVANJA POPIJTE OVAJ NAPITAK I SKINITE SALO: Kombinacija 2 namirnice podstiče mršavljenje i ima umirujuće dejstvo
Napitak od meda i cimeta pre spavanja, Foto: Shuterstock

Mnogi pred spavanje imaju svoje rituale kojih se ne odriču, dok je ispijanje ukusnih čajeva jedan od njih. Međutim, nutricionisti nude razne trikove koji pomažu u gubljenju kilograma, a u koje su uključeni razni napici.

Jedan napitakipak ima posebno mesto, a reč je o mešavini meda, cimeta i vode koja se pije pred spavanje kako bi se ubrzao metabolizam. Osim za mršavljenje, cimet i med sadrže bezbroj hranljivih sastojaka i jačaju imunitet, čuvaju zdravlje srca, uspešno se bore protiv infekcija i odlični su antioksidansi.

Med i cimet
Med i cimetfoto: Shutterstock

Takođe je poznto da med ima umirujuće dejtvo, te je odličan izbor pred spavanje.

Napitak se priprema tako što u 250 ml proključale vode sipate kašiku cimeta i dve kašike meda. Polovinu napitka treba da popijete pola sata pre spavanja, a polovinu ujutru kad se probudite. Istraživanja su pokazala da kontinuirana upotreba cimeta pomaže da se smanje upale, reguliše stres, smanjuji nivo šećera u krvi i podstiče gubitak masnih naslaga. Ovaj napitak je zdrav i odličan pomagač u borbi protiv kilogrma, ali ne zaboravite da je redukovanje ishrane i vežbanje neophodno kako bi rezultati što pre bili vidljivi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs