Voditeljka Sanja Marinković uveliko gazi petu deceniju života, a o njenom izgledu ne prestaje da se priča.
Ipak, zgodno telo ne dolazi samo od sebe. Redovni i naporni treninzi, kao i zdrava ishrana sastavni su deo voditeljkinog života.
Voditeljka je jednom prilikom istakla da joj nije važan samo izgled nego i zdravlje, te da su fizička aktivnost i pravilna ishrana osnova lepote.
"Redovnom fizičkom aktivnošću, odgovarajućom ishranom i preparatima za negu tela pokušavam da se negujem ne samo zbog fizičkog izgleda već i iz zdravstvenih razloga. Kao i većina žena koje ulaze u zrele godine, sve više vremena provodim negujući lice i telo, da kasnije ne bih žalila.", rekla je Sanja za Hello.
"Glumica Katrin Denev je govorila da je nega najvažnija i ja se slažem sa njom, ali mislim da se lice i telo neguju pre svega pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću. Mnogi ne znaju da su pravilno disanje i unos kiseonika najbolji eliksir mladosti. Naravno, nega podrazumeva i dermatološko-kozmetičke preparate", dodala je ona.
Sanja je takođe objasnila da genetika igra veoma bitnu ulogu kada je o izgledu i o lepoti reč, ali da je izbor adekvatnih preparata za negu takođe ključan.
"Naravno da je genetika osnov, moja baka se kao većina žena negovala samo kremom za lice i glicerinskom kremom za ruke, nikada nije imala mnogo bora, ali mislim da su vremena tada bila drugačija što se tiče ishrane i načina života. Zbog preterano brzog ritma života i stresa, koji ostavlja trag i na koži, danas smo svi prinuđeni da se negujemo adekvatnim preparatima", rekla je ona.
Poznato je i da je voditeljka veliki protivnik estetskih operacija, ali je priznala da je i ona imala neke sitne korekcije.
"Javno sam priznala da sam u 39. godini probala hijaluron i njime uklonila sitne bore oko usta. Niko mi nije verovao. Sve može sa merom i da izgleda prirodno", rekla je ona jednom prilikom.
Budući da voditeljka ističe da je ishrana jako bitan faktor koji je zaslušan za njen izgled, dala je i primer jelovnka.
Dan 1
Doručak: Tortilja
Ručak: Piletina sa sosom od pečuraka
Večera: Salata od tunjevine sa rukolom
Dan 2
Doručak: Topla palenta
Ručak: Brokoli od spanaća i pljeskavica od junetine
Večera: Pečena teletina
Dan 3
Doručak: Sendvič sa humusom i šampinjonima
Ručak: Piletina sa prazilukom
Večera: Riba sa spanaćem
Dan 4
Doručak: Omlet od belanaca
Ručak: Rolat od konjetine
Večera: Mocarela sa paradajzom ili kivijem