PAŽLJIVO PROČITAJTE

DŽABE VAM VITAMINI I SUPLEMENTI AKO NE RADITE OVO: Samo ovako se maksimalno jača imunitet, tvrdi ruski psiholog!

Za dobro zdravlje, ovo je ključ

Lepi & Zdravi
12:10h Autor:
DŽABE VAM VITAMINI I SUPLEMENTI AKO NE RADITE OVO: Samo ovako se maksimalno jača imunitet, tvrdi ruski psiholog!
ilustracija, Foto: Shuterstock

Ishrana je bitna, baš kao i fizička aktivnost za jak imunitet, ali da li ste razmišljali koliko naše emocije utiču na zdravlje kompletnog orgnizma?

Imunitet opada kada se u nama gomilaju brige, stres, pritisak, ogorčenje, tuga… Da bi se imunitet podigao, treba pojačati pozitivne emocije i svaki dan ih "negovati".

Najbolji način za to je svakako sreća i osećaj radosti, spokoja i mira. Radost kao emocija ima čak višu frekvenciju (540) i od ljubavi (500) i odvogorna je u velikoj meri za naše zdravlje, tvrdi psiholog Julija Mihalkov.

Ona je godinama proučvala pacijente sa lošim zdravstvenim stanjem i uvek bi došla do istog zaključka - negtivne emocije su odgovorne za loš imuni sistem. To je naučila na brojnim primerima koje je sretala kroz praksu, ali i ličnom primeru.

"U jednom periodu života, iz čista mira (bar sam ja tako milsila) moja koža, koja je uvek bila u svršenom stanju, je počela sa se peruta, suši i konstantno sam dobijala osip. Prvo sam ignorisala problem misleći da je prolazna reakcija, a kako se to nije desilo posetila sam dermarologa i isprobala gomilu krema. I onda, u jednom momentu sam shvatila da je uzrok lošeg stanja moje kože zapravo pad imuniteta, a do kojeg su dovele loše emocije kojima zatrpavam sebe."

"U tom momentnu životne okolnosti nisu bile na zavidnom nivou i sve me je to podsvesno mučilo iako sam ja mislila da se dobro nosim. Tog momenta sam rešila da ću se suočiti sa svojim problemom i početi da ga rešavam i svaku negativnu misao zamenim onom pozitivnom. Neverovatno je koliko osećaj radosti pozitivno utiče na kompletno zdravlje."

"Naravno da nećete to moći da promenite preko noći i počnete isključivo pozitivno da mislite. To na kraju krajeva i nije poenta. Poenta je da što više vremena provodite radeći stavri koje će vam izmamiti osmeh, viđate se sa ljudima koji vas raduju i shvatite da se sve u životu menja pa će tako jedom i vaš problem biti rešen."

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs