18 dana borbe

VESNA DEDIĆ o borbi s KORONOM:Umalo da NAPRAVIM FATALNU GREŠKU!Ako osetite simptome,idite ISKLJUČIVO U DRŽAVNU AMBULANTU

Voditeljka ističe da je napravila veliku grešku kada je otišla u privatnu bolnicu, nakon čega je deset dana neadekvatno lečena

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Popularna voditeljka i novinarka Vesna Dedić tokom prethodnog perioda naglašavala je kako se veoma boji korona virusa, i kako se trudi na sve načine da se zaštiti.

Međutim, pandemija je uzela maha, i Vesna se susrela sa izazovnim neprijateljem - kovid virusom, sa kojim se borila 18 dana. Srećom iz te borbe izašla je kao pobednik.

Autorka emisije ,,Balkanskom ulicom" je ispričala svoje iskustvo sa korona virusom želeći da skrene pažnju svima koji takođe boluju od ovog virusa na svoje greške koje su joj ozbiljno narušile zdravstveno stanje.

- Ne volim da pričam o najintimnijim detaljima iz svog života, ali ono što mislim da je korisno da čuju vaši čitaoci je pre svega savet da na pojavu prvih simptoma, kao što je temperatura, odmah odu kod lekara, i to isključivo u neku državnu kovid ambulantu - rekla je voditeljka za Novu.rs i dodala:

- Ja sam napravila skoro fatalnu grešku i otišla u privatnu bolnicu i bila deset dana u kućnim uslovima potpuno neadekvatno lečena. Desetog dana, kada nisam reagovala na antibiotsku terapiju, i desetog dana visoke temperature koja nije spadala, prijatelji su se jako zabrinuli i nagovorili me da odem u kovid ambulantu Urgentog centra. Tamo mi je dijagnostikovana upala pluća, bila je iskrena Dedićeva.

Kako je istakla, njen najveći strah je bio strah od bolnice, a u da do hospitalizacije ne dođe, najviše su joj pomogli lekari KBC Zemun.

- Nisam bila hospitalizovana i priznajem da je strah od bolnice bio moj najveći strah. Najkritičniji dani su između 10 i 13 dana, i to je zaista teško i fizički i psihički izdržati. Posledice postoje, oporavak je zaista težak i neizvestan kada pogledaš kakve posledice jaka terapija i virus ostavljaju na krvnu sliku - ispričala je Vesna.

- Užasno je što korona podrazumeva izolaciju i samoću. Priznajem da sam sebe u nekim danima baš razočarala, plakala sam i bila puna samosažaljenja. Ali svaki težak trenutak u životu je i jedna vrsta duhovnog čišćenja, velikog spremanja i sopstvene duše i ljudi koji čine tvoj život. Moja najveća snaga je bila brižnost prijatelja i svest da ne smem slabošću da razočaram Lenku, moju ćerku, koja je zimus sama u nekoj studentskoj sobi u Holandiji prošla koronu, a ja sam je nemoćna gledala preko WhatsUp-a, jer nama nije dozvoljen ulazak u Evropsku uniju - završila je novinarka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...