Isprobajte

Najstarija metoda isceljenja tela: Traje samo 10 minuta a čini čuda!

Ajurvede smatraju da je 10 minuta dnevno sasvim dovoljno da biste iscelili vlastito telo

Lepi & Zdravi
14:43h Autor:
Najstarija metoda isceljenja tela: Traje samo 10 minuta a čini čuda!
Foto: Shutterstock

Ovih 6 jednostavnih metoda izvode se samo 10 minuta, ali ako želite da obnovite telo i dušu morate da ih praktikujete svaki dan.

JUTRO

Čišćenje jezika 30 sekundi

Nakon pranja zuba, uklonite plak sa jezika. Ako to radite redovno, iz dana u dan, ovaj postupak će pomoći vašoj žučnoj kesici i bubrezima. Plak koji uklonite sadrži mnogo toksina i drugih štetnih materija koje mogu poremetiti harmoniju organizma

Grgoljite ulje susama - 2 minuta

Nakon što očistite jezik, isperite usta prirodnim uljem od susama umesto hemijskim sredstvom za ispiranje usta, a zatim običnom toplom vodom. Susamovo ulje bogato je kiselinama koje normalizuju acidobazni balans u ustima, a takođe pomažu u poboljšanju zdravlja zuba i desni mnogo bolje nego kod većine kozmetičkih proizvoda.

Samo masaža - 3 minuta

Pomoću komada meke vune ili meke četke masirajte telo kružnim pokretima na vratu, leđima, ramenima, rukama i prstima (10-20 kružnih pokreta na svakom delu tela). Zatim masirajte grudi pokretima prema gore. Zatim pređite na stomak, masirajući ga levo-desno. Nakon toga - do bedara, premeštajući se iznutra prema spolja, a zatim prema nogama i stopalima. Samo-masaža tela laganim četkom poboljšava cirkulaciju krvi, podstiče receptore na koži i ubrzava obnovu i obnavljanje unutrašnjih organa.

DAN

Ispijanje tople vode - 30 sekundi

Prokuvajte pola litra čiste vode (pustite je da vri 15 minuta), sipajte je u termos i pijte polakim gutljajima pola sata. Prokuvana topla voda uklanja toksine iz tela.

Opušteno disanje - 2 minuta

Udahnite duboko kroz nos, zadržite dah, a zatim izdahnite (takođe kroz nos). Očistite svoj um svih nepotrebnih misli i usredsredite se na disanje. Ponavljajte ovu vežbu dok se ne opustite. Ova vežba disanja pospešuje smirenost.

VEČE

Stimulacija varenja - 2 minuta

Zagrejte malu količinu susamovog ulja i kružnim pokretima trljajte oko stomaka. Zatim skvasite peškir u vruću vodu, stavite ga na ovo područje i sačekajte da se ohladi. Ovaj proces pomaže u poboljšanju probave i takođe poboljšava vaš san.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs