Obratite pažnju

6 zvukova koji leče telo i dušu: Izlečite srce, bubrege i jetru ovim jednostavnim metodama!

Ljudsko telo je jedinstven sistem koji reaguje na zvučne vibracije. Negativni zvukovi ga uništavaju, a zvukovi određenih fekfencija imaju blagotvoran uticaj - umiruju, poboljšavaju raspoloženje i blagostanje, leče dušu... Jednostavne zvučne vežbe mogu da vam pomognu da uklonite negativne emocije i održite fizičku i emotivnu ravnotežu

Saveti stručnjaka
Autor:
6 zvukova koji leče telo i dušu: Izlečite srce, bubrege i jetru ovim jednostavnim metodama!
Foto: Shutterstock

Ove vežbe možete da izvodite ujutru ili uveče, ali se preporučuje da ih radite 3, 6 ili 9 puta.

1. Zvuk SSSSSSS za pluća

Ova vežba pomoći će vam da prevaziđete strah koji se nakuplja u plućima i uništi ga. Ovaj zvuk strah pretvara u hrabrost. Sednite na stolicu, stavite noge u širini ramena, ruke stavite na bokove, dlanove ka gore. Polako i dugo izgovarajte sssssssssssssssssss, kao da ispuštate paru.

Ovu vežbu izvodite kako biste izlečili prehladu, astmu, depresiju, čišćenje pluća od posledica pušenja. 2. Zvuk UUUUUUUU za bubrege

Ova vežba eliminiše negativne efekte stresa, pretvarajući negativnu emociju u mekoću i velikodušnost. Sednite na stolicu, stavite noge u širinu ramena, ruke na bokove, dlanove na gore. Nagnite se napred, dlanovima zgrabite kolena. Usne stavite u krug kao da pušite. Izdahnite glatko i plitko govoreći uuuuuuuuuuu. Vratite se u početni položaj i zamislite plavi sjaj u bubrezima. Ova vežba pomaže kada osoba doživi interzivan strah, umor, zujanje u ušima i ublažava bolove u leđima i bubrežne kolike.

3. Zvuk ŠŠŠŠŠŠŠŠŠ za jetru

Pretvara emocije besa, razočaranja, zamora u ljubaznost, opuštanje.

Sednite na stolicu, noge u širini ramena, ruke stavite na kolena. Ruke podignite iznad glave, dlanove na gore, jako ispružite dlan, tako da izvrnete prste. Lagano nagnite glavu na levo i pogledajte ka gore. Isplazite jezik ka plafonu i recite šššššššššššššššššš.

Ova vežba će vam pomoći da se oslobodite ljutnje, razdražljivosti, gorkog ukusa u ustima, bolesti jetre...

4. Zvuk HAAAAA za srce

Pomaže pri transformaciji bahatosti, okrutnosti i mržnje u osećaj ljubavi, radosti i poštovanja.

Sedite na stolicu, noge u širini ramena, ruke stavite na kolena. Zatim ruke podignite iznad glave, nagnite se prema desnoj strani i pogledajte ka plafonu. Otvorenih usta, snažno kažite hhaaaaaa. Vratite se u početni položaj, pa ponovo ponovite vežbu. Ova vežba će promeniti raspoloženje na bolje, umiriće otkucaje srca, ublažiti grlobolju, ali i nesanicu.

5. Zvuk HUUUUUUU za slezinu

Preobražava emocije anksioznosti, samosažaljenja, fiksacije u ravnotežu, pravdu i otvorenost.

Sedite na stolicu, stavite noge u širini ramena, ruke stavite na gornji deo stomaka, na levoj strani. Duboko udahnite i zadržite dah, a onda lagano pritiskajte dlanovima rebra. Udahnite, stvarajući huuuuuu zvuk kao sova. Osetavite iza sebe brigu i strepnju, opsesije i sažaljenje.

Ova vežba smanjuje osećaj mučnine, nelagodu u stomaku, anksioznost i umor.

6. Zvuk HIIIIIIII za trostruko zagrevanje

Ova vežba je kao stvorena za ravnotežu tela. Pomaže pri opuštanju, vraćanju energije u telo. Lezite na leđa, izgovarajte zvuk hiiiiiii dok polako izdišete vazduh. Ovo će vam pomoći da se energija ravnomerno rasporedi po telu. Opustite se i oslobodite se svih emocija.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs