provereno

Ona svako veče lice umiva ovom smesom: Nema bore, ni staračke pege uprkos godinama! (RECEPT)

Uradite nešto dobro za sebe: jednom nedeljno ispoštujte ovaj tretman lepote u kućnim uslovima

Nega 02.01.2020. - 13:30h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

One dame koje redovno idu na kozmetičke tretmane, znaju da su najefikasniji stari, provereni tretmani koji se izvode u kućnim uslovima. Ovaj put vam savetujemo da svako veče na kožu nanesete ovsenu kašu i tako povratite svež i zategnut izgled kože. Ukoliko niste u mogućnosti da baš svako veče sprovodite ovaj ritual, dovoljno je i jednom nedeljno.

 

Prednosti ovsene kaše za kožu

 

Ovsena kaža kožu hrani sa:

 

  • Cinkom, koji eliminiše toksine iz kože.
  • Gvožđem, koje blagotvorno deluje na kožu.
  • Natrijum, koji podstiče obnovu ćelija i poboljšava cirkulaciju krvi.
  • Mangan, ubrzava zarastanje rana i ublažava upale;
  • B vitamin, koji neguje i vlaži kožu.
  • Vitamin E, koji štiti kožu od negativnih, spoljnih faktora.

     

 

Primena ovsene kaše na lice

 

Postoje tri najbolja načina kako da primenite ovsenu kašu u službi lepote:

 

Prvi način:

Pomešajte kašiku ovsenih pahuljica sa dve kašike vode. Nanesite kružnim pokretima na lice; nakon par minuta, mlakom vodom isperite lice.

 

Drugi način:

Pomešajte ovsene pahunjice sa vodom u meri 1:2; Zamotajte smešu gazom, a zatim tom gazom lagano brišite lice. Isperite nakon par minuta.

 

Treći način:

Čašu žitarica prelijte toplom vodom; Ostavite smešu jedan dan u frižideru; procedite, pa ostavite tečnost još jedan dan u frižideru. Nakon što je odstojala u frižideru, operite lice sa tečnošću.

 

Nakon pranja lica posle tretmana sa ovsenom kašom, namažite hranljivu kremu i ostavite kožu da se odmori.

 

Ako želite da se rešite staračkih mrlja, u ovsenu kašu dodajte malo limunovog soka. A dodavanjem meda, kožu ćete dodatno nahraniti. Ukoliko imate suvu kožu, u smesu dodajte ricinusovo ulje.

 

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...