Pravi savet

Šta vam je potrebno da sebi napravite savršenu kafu? Samo jedna stvar!

Kvalitetna kafa leči i dušu i telo

Lepi & Zdravi
10:11h Autor:
Šta vam je potrebno da sebi napravite savršenu kafu? Samo jedna stvar!
Foto: Promo

Jedini luksuz kojeg nikad ne treba da se odreknete je šoljica kvalitetne kafe. Za mnoge od nas to je jedini način da se odmorimo, saberemo misli, preispitamo greške, ali i dobre poteze povučene tokom dana.

Kvalitetna kafa leči i dušu i telo. Upravo takvu kafu omogućiće vam Nespresso sistem, koji usavršava tradicionalnu espresso tehnologiju od optimizirajućeg principa ekstrakcije pod visokim pritiskom i kombinujući ga, prvi put, sa jedinstvenom kapsulom koja sadrži pravu dozu pržene, mlevene kafe odabrane od najkvalitetnijih zrna kafe na svetu. Samo na ovaj način možete dobiti kafu izuzetne gustine i sa glatkom kremom.

Znajući sve to, krenuli smo u potragu za idealnim Nespresso aparatom koji će se uklopiti u našu malu kuhinju, a pri tome nam neće zauzimati mnogo prostora.

Upoznali smo se sa širokim asortimanom Nespresso aparata i shvatili jednu važnu stvar: svi su izuzetno jednostavni za korišćenje i veoma funkcionalni. Pored toga ovi aparti su veoma štedljivi, ali i reciklažnog tipa.

Kada smo videli izbor svih modela Nespresso aparata na tržištu, dobili smo želju da upravo jedan takav stoji u našoj kuhinji, te da svako jutro priuštimo sebi nezaboravne momente ispijanja prave kafe, sa dobrom aromom, a još boljim ukusom.

Izabrali smo Essenza mini, Nespresso aparat koji se uklapa u one i najmanje kuhinje. Kako je ovaj aparat ušao u našu kuću, prvi put smo doživeli da u svom domu osetimo vrhunsko uživanje u pravoj espresso kafi. Prava sreća je bila kada smo shvatili da ovaj aparat može da pravi i Lungo kafu.

Sigurni smo u jednu stvar: čak i da smo izabrali bilo koji drugi aparat iz široke ponude Nespresso proizvoda – ne bismo pogrešili.

foto: Promo

Pogledajte ponudi aparata:

LATTISSIMA ONE - JEDAN NA JEDAN

Sa Lattissima One aparatom, napici na bazi kafe su jednostavni. Napunite, umutite, uživajte. Sa svojim dozerom za jednu kafu, uživajte u Cappuccino ili Latte Macchiato napicima. Kada je u pitanju čišćenje, jednostavno spustite rapid cappuccino sistem u mašinu za sudove. Možete uživati samo u kafi ili kafi sa penom od mleka. Sve sa jednim aparatom.

INISSIA

Ako volite retro izdanja – Inissia je za vas. Sa svojim kompaktnim, retro industrijskim dizajnom, moći ćete da uživate u kafi na način na koji želite. Iznova i iznova, i iznova.

PIXIE

Opremljen vrhunskim metalnim bočno postavljenim panelima uz niz naprednih funkcija, Pixie mašina je energetski efikasna sa iznenađujuće kompaktanim i minimalističkim dizajnom. Pojednostavljeno za maksimum efikasnosti, ovaj aparat za kafu je napredan i ima reputaciju high-end tehnologije.

foto: Promo

CITIZ

Sa svojim novim dizajnom, CitiZ nastavlja da privlači i ljubitelje Nespresso kafe i ljubitelje modernog dizajna. Zadržavajući svoje svedene linije i vrhunsku završnu obradu, raspon intuitivnih ideja i stručnosti Nespresso-a i su u aparatu CitiZ prilagođeni korisnicima.

CITIZ&MILK

CitiZ & MILK sa ugrađenim Aeroccino3 sistemom je dizajniran da stvorite neverovatno mlečnu pena za sve neodoljive recepte sa kafom. Crvena boja može da udovolji i Nespresso ljubiteljima kafe i ljubiteljima modernog dizajna, CitiZ predstavlja sjedinjenje funkcionalnosti, modernog dizajna i inspiracije

NESPRESSO ATELIER

Sa ovim aparatom moguća je priprema različitih receptura i korišćenje različitih vrsta mleka ( sojino, pirinčano, bademovo, ovseno). 6 programski zadatih recepata sa toplim i hladnim mlekom ( Cappuccino XL, Latte Machhiato, Hot foam, Iced Frappe, Cold foam i Mocha), 3 standardne dužine kafe : ristretto, espresso, lungo. Vrlo jednostavan za korišćenje, još jednostavniji za čišćenje.

foto: Promo

Svi ovi aparati imaju neverovatne moći. Naime, oni:

  • Mogu da naprave kafu za 10 sekundi.
  • Automatski se isključuju nakon 9 minuta od poslednjeg korišćenja.
  • Mogu da se programiraju i podešavaju na određenu količinu kafe u zavisnosti od potrebe
  • Jednostavno se resetuju
  • Imaju dve opcije: prave espresso i lungo kafu!

O Nespresso kafi:

Nespresso kafa je jedna od najkvalitetnijih kafa na svetu, a sve zato jer se tu ništa ne prepušta slučaju. Nespresso kafa ima sertifikovano poreklo, nabavlja se iz podneblja prilagođenog proizvodnji najboljeg zrna. Svako zrno kafe skuplja se ručno, a nakon prerade – ređaju se po veličini, gustini i boji, što garantuje besprekoran ukus.

Zrna sirove kafe su osetljiva na vlažnost i mirise. Čuvana u lošim uslovima, mogu da apsorbuju neželjene arome. Zbog toga Nespresso polaže toliko truda da osigura da se kafa - koja je stigla do Evrope – drži pod kontrolisanim uslovima, koji stabilizuju temperaturu. Štaviše, takođe je ključno da se kafa odvoji od druge robe kako bi se izbegla kontaminacija i pratio kvalitet vazduha kroz filtere.

Pre procesa prženja, kako bi bili sigurni da je svaka vreća zelene kafe ispunjava fizička i senzorna očekivanja, eksperti za kafu sprovode niz provera i testova degustacije. Oni biraju najfinije useve koji ispunjavaju kriterijume kvaliteta koje je postavio Nespresso.

Tokom kreiranja mešavine, biramo kafu po poreklu, koje ističe njihove jedinstvene karakteristike, kao što su aroma i finese. Zatim ih spajamo u proporcijama dizajniranim tako da kreiraju savršenu mešavinu, naglašavajući njihovu individualnu posebnost.

Prženje omogućava zrnima sirove kafe da razviju svoj aromatični potencijal i ukus. Kratko i lagano prženje čuva prirodnu kiselost kafe, dok duže i intenzivnije prženje dodaje gorčinu i telo. Parametre prženja određuju naši stručnjaci za prženje u zavisnosti od porekla i profila ukusa svake kafe. Veština obezbeđuje konzistentnost šoljice za šoljicom, iz godine u godinu, bez obzira na sezonske fluktuacije.

Nakon prženja, zrna kafe se melju . Njegova finoća se računa kako bi odgovarala određenoj Nespresso mešavini. Odabir tačne veličine mlevenja je ključ za optimalnu ekstrakciju. Zahvaljujući svom izvanrednom znanju, Nespresso definiše pravu ravnotežu za usklađivanje kiselosti, gorčine i aromatičnih nota.

Šoljiica kafe može doneti pozitivne promene, ona može stvoriti veću vrednost društvu i okolini. Može doneti zadovoljstvo i autentičnost ljudima koji cene stvarni kvalitet, kao i da obezbedi održivi izvor kafe za bolji život.

Vama – šoljica prave kafe može doneti mir i zadovoljstvo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs