Vredi pročitati

ISPRAVKA U islamskim zemljama rak se NE LEČI za tri dana

Ovaj metod zagovarao je i čuveni američki doktor Šelton još u prošlom veku

Lepi & Zdravi
13:18h Autor:
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na Fejsbuk stranici Aleksandra Černigovskog pojavio se tekst o lečenju malignih bolesti u islamskim zemljama. On na svojoj stranici navodi da muslimanske zemlje ne smatraju kancer opasnom bolešću i da ga navodno "lako leče kroz nekoliko dana najstrožijeg posta".

 

"Oni ovu bolest, koja je kod njih retka, čak i ne zovu "rak", već zver koja apsorbuje nekoliko puta više energije u svoje ćelije. Raste i raste (metastazira) i kada naraste dosta i čoveku ponestane energije, prelazi na sve ostale izvore u telu, što dovodi do fatalnog ishoda.

 

Ali, kada se zveri uskrati hrana, ona brzo umire", navodi se u objavi.

 

Ipak, za ove tvrdnje ne postoje naučni dokazi.

 

Post je nedovoljno istražena metoda u lečenju malignih oboljenja, uprkos medijskoj popularizaciji uzdržavanja od hrane u zdravstvene svrhe. U članku objavljenom 16. januara 2019. godine u magazinu Nature, grupa onkologa osvrnula se na jednu od studija koja se bavi uticajem posta (gladovanja) na lečenje raka. Citirajući dosad rađene studije, autori članka o postu i onkologiji kažu da post ima potencijal za klinički razvoj, ali tek za pospešivanje postojećih tretmana za rak:

 

“Prihvatamo da post i restrikcije kalorija mogu predstavljati zanimljivu odskočnu dasku za razvijanje budućih strategija sa potencijalnim dobrobitima u lečenju raka. Ipak, želimo istaći da se klinička aplikacija posta i dijeta koje oponašaju post treba preduzimati uz naročit oprez, i da je medijsko oduševljenje ovim pristupom preterano i neopravdano” naveli su autori.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...