izgled kože

Dermatolog Viktorije Bekam otkrio: Ako svaki dan jedete ovu namirnicu, imaćete besprekornu kožu! (RECEPT)

Bekamova je rešenje za problematičnu kožu pronašla u ovoj namirnici

Lepi & Zdravi
Autor:
Dermatolog Viktorije Bekam otkrio: Ako svaki dan jedete ovu namirnicu, imaćete besprekornu kožu! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Viktorija Bekam (45) u petoj deceniji izgleda odlično, a tajna njene besprekorne kože krije se u kuhinji.

Bivša članica grupe "Spajs Grls" otkrila je u najnovijem intervjju za The Edit

da je nekada mučila muku sa problematičnom kožom, a onda je jedan savet dermatologa spasio njenu kožu.

"Dr.Harold Lancer mi je savetovao da svakodnevno jedem losos. Pitala sam ga moram li baš svaki dan, odgovorio je pozitivno", rekla je Viktorija. Naime, losos i druge masne bogate su omega-3 masnih kiselina, te A i C vitaminima. Omega 3 masne kiseline sadrže 'dobre' masnoće koje povoljnog deluju nazdravlje, a prvenstveno štite srce i krvne sudove jer snižavaju nivo triglicerida i kontrolišu upalne procese u telu.

Najbolji narodni lek za loš izgled kože: Rešite se ekcema, opekotina, gljivica, kapilara i hemoroida!

foto: Profimedia

Osim toga, omega 3 kiseline štite kožu od starenja i upalnih procesa, prenosi Harpers Bazaar.

To dokazuje i istraživanje objavljeno u "European Journal of Dermatology", koja je pokazala da ljudi koji jedu ribu i povrće imaju manje akni od onih koji nisu konzumirali ribu. Nekoliko studija dokazale su i vezu između ribe, omega 3 kiselina i lepog tena bez akni.

Dermatolog koji brine o izgledu supruge Dejvida Bekama objavio je recept lgano pečenog lososa koji je zaslužan za blistavu Viktorijinu kožu.

Lagano pečeni losos

Sastojci:

  • 1/2 kg lososa
  • 2-3 organska, netretirana limuna
  • biber i drugi začini po želji
  • Maslinovo ulje
foto: Shutterstock

Priprema:

  • U staklenu posudu za pečenje poređajte limun iseckan na kriške.
  • Na vrh limuna stavite file lososa od pola kilograma i pospite maslinovim uljem.
  • Dodajte biber i željene začine, ali preskočite so.
  • Pecite na 20 do 25 minuta.
  • Poslužite uz zelenu salatu ili povrće skuvano na pari.

Ni skupi preparati niti botoks: Viktorija Bekam podelila sa ženama tajnu svoje zategnute kože! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs