Odličan i za dijabetičare

Šta se desi sa celim telom kad pomešate lovor i cimet: Ovo je najmoćniji čaj na svetu! (RECEPT)

Dovešćete liniju do savršenstva, a usput i popraviti zdravlje

Lepi & Zdravi
17:31h Autor:
Šta se desi sa celim telom kad pomešate lovor i cimet: Ovo je najmoćniji čaj na svetu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Lovorov list i cimet su namirnice o kojima se mnogo govori kada je u pitanju zdravlje. Veruje se da pomažu lečenju mnogih bolesti, ali šta se desi kada se konzumiraju zajedno?

Dobije se jedan od najmoćnijih saveznika koji će vam pomoći da liniju dovedete do savršenstva, piše Stil.kurir.rs.

Napitak od lovora i cimeta obezbeđuje dobro varenje i oporavak celog tela. Pored toga, odličnog je ukusa, pa vam neće biti teško da ga konzumirate svakog dana. Oba začina imaju atiseptičko i diuretsko svojstvo, pomažu u podizanju tonusa i sprečavaju gasove. Takođe, šolja ovog čaja će vas lepo zasititi, pa nemojte preterivati sa obrokom posle kojeg bi trebalo popiti ovaj čaj.

Čaj od lovora i cimeta popravlja raspoloženje, olakšavajući simptome depresije. Čisti celo telo od otrova, a organizmu će podraiti mnogo važnih materija, poput vitamina A i C, vitamina B grupe (niacin, riboflavin, pirodoksin), pantotenske (vitamin B5) i folne kiseline. Što se minerala tiče, u šolji ovog čaja nalazi se kalcijum, kalijum, mangan, magnezijum, gvožđe, selen, cink i bakar.

Kako lovor i cimet regulišu metabolizam

Lovorov list veoma doprinosi eliminaciji toksina iz tela. Pomaže da se smanji nivo mokraćne kiseline u telu i nivo šećera u krvi. Aktivira ciruklaciju krvi, pomaže očuvanju zdravlja jetre i ubrzava metabolizam, pomažući bržem sagorevanju uskladištenih masti.

3 meseca ovakve ishrane i izbeći ćete Alchajmera, rak i srčane bolesti: Američki Nobelovac otkriva precizna uputstva!

foto: Shutterstock

Čaj od lovora i cimeta odličan je za dijabetičare.

Sastojci: 1 litar vode, 2 štapića cimeta, 5 listova lovora.

Priprema: Zagrejte vodu u šerpi, kad proključa ubacite štapiće cimeta i listove lovora. Ostavite da lagano vri 20 minuta, pa sklonite sa vatre i ostavite u šerpi još 30 minuta. Izbacite lišće lovora,procedite čaj i sipajte u staklenu bocu.

Primena: Prva šolja čaja pije se na prazan stomak, a ostatak po šolja nakon obroka. Trebalo bi u toku dana popiti celu bocu.

Ako prvi put pijete čaj od lovora i cimeta, počnite sa ispijanjem po jedne boce dva-tri puta nedeljno, da biste videli da li vam prija.

Napomene: Lišće lovora se ne sme jesti, već se isključivo konzumira čaj od prokuvanog lišća. Ne kupujte suvo, već sveže lišće lovora, a cimet kupujte u štapićima, ne u prahu - tako će čaj imati jači efekat.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs