Isprobajte i vi

Lekoviti razgovor samih sa sobom: 5 razloga za dijalog koji vas ne čini ludom osobom!

Pod stresom ste, ali ne znate zašto? Napravite malu debatu sami sa sobom i otkrijte šta vas čini takvima, i šta možete da preduzmete da biste to promenili. Često ćete tako da saznate da imate veću kontrolu sami nad sobom, nego što mislite
Medicina
07:24h Autor:
Lekoviti razgovor samih sa sobom: 5 razloga za dijalog koji vas ne čini ludom osobom!
Foto: Shutterstock

Ako ste mislili da je razgovor sa samim sobom loša navika, koja vas čini ludom osobom, uverićemo vas da nije.

1. Promena raspoloženja

Ovo je svakako jedan od najvažnijih razloga zašto bi trebalo da razgovarate sami sa sobom. Sećate se izreke koja kaže da je svaki čovek sam sebi najveći kritičar? To je istina. Onaj mali unutrašnji glasić može da vas spusti dole ili podigne gore. Preuzmite kontrolu nad njim i iskoristite ga da vam govori samo pozitivne stvari.

Kojih 10 mitova o depresiji moramo da srušimo saznajte OVDE.

2. Teške odluke

Bez obzira na to koliko razgovarate sa drugim ljudima, teške odluke uvek na kraju morate da donesete sami. Pričanjem sa samim sobom možete da saznate kako se stvarno osećate u vezi sa svojom odlukom i tako da donesete onu pravu.

3. Stres

Pod stresom ste, ali ne znate zašto? Napravite malu debatu sami sa sobom i otkrijte šta vas čini takvima, i šta možete da preduzmete da biste to promenili. Često ćete tako da saznate da imate veću kontrolu sami nad sobom, nego što mislite.

Kako da se oslobodite stresa u 10 koraka i da praktikujete navike kojima držite život pod kontrolom saznajte OVDE.

4. Teški razgovori

Da lo treba uskoro nekome da saopštite loše vesti? To nisu razgovori koje želite da improvizujete. Stanite pred ogledalo i vežbajte šta ćete i kako da kažete. Pokušajte da predvidite šta vam ona druga strana može reći i šta ćete joj odgovoriti. Nakon malo probe, bićete bolje pripremljeni za razgovor, zbog čega će vam biti bar malo lakše.

Koji je iznenađujući vid lečenja depresije i anksioznosti podjednako efikasan kao razgovor sa psihijatrom saznajte OVDE.

5. Ljutnja

Ponekad sve što želite je da vičete, koliko god glasno možete. Umesto toga, recite sve što mislite i osećate na glas i izbacite iz sebe sav bes. Sebi možete da kažete šta god mislite, a tako ne možete da povredite nikog drugog. Ljutnja će tako sigurno brže da prođe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs