Zara, princeza bez titule: Skandali su njena specijalnost, ali nema člana kraljevske porodice koji ne obožava ovu ženu

Zara Tindal je najstarije unuče kraljice Elizabete i 21. je u redu na tron, ali ona je inače poznata i kao princeza bez titule

Galerije
1 / 6 Foto: Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraljičina kćerka, princeza Ana je odlučila da njena deca nemaju titulu princa i princeze, iz razloga jer je htela da vode normalne živote. I dok je nekim članovima kraljevske porodice to nezamislio, za Zaru Tindal je bilo više nego prihvatljivo.

Ona je najstarije unuče kraljice Elizabete, ali je isto i jedina iz kraljevske porodice koja je osvojila pehar na Olimpijadi. Nosilac je počasnog kraljevskog ordena i osoba koju svi u porodici obožavaju.

"Dovoljno je teško što su kraljičini unuci," rekla je princeza Ana onaj momenat kada je svojoj deci oduzela titule.

Zara Tindal
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Zara je ime dobila na predlog sadašnjeg kralja Čarlsa, a njenog ujaka. Ona je najaktivniji član kraljevske porodice i karijerno se ostvarila kao Olimpijska sportistkinja. Ima diplomu fizioterapeuta, ali se posvetila jahanju. Tako je sledila stope kraljice Elizabete II i svojih roditelja, koji su ljubitelji jahanja. Njena izabrana disciplina je jahanje s preponama, a Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo je da predstavlja na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine.

Morala je da odustane zbog povreda svojih konja pre takmičenja. U međuvremenu je osvojila srebrne i zlatne medalje na drugim takmičenjima, a publika ju je 2010. godine proglasila BBC-jevom sportistkinjom godine.

Zara Tindal
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tim istim naslovom ponosila se njena majka, princeza Ana, 1971. godine. Na Olimpijskim igrama konačno je nastupila 2012. godine u Londonu, gde je osvojila srebrnu medalju, koju joj je uručila majka.

Pe nego što je postala uspešna jahačica, slično princu Hariju, bila je buntovna tinejdžerka. Tako je tokom proslave 50. rođendana princa Čarlsa otkrila da ima pirsing na jeziku. Otprilike u isto vreme javno se svađala s tadašnjim dečkom. Pre nego što je upisala fakultet, odučila je da se nekoliko meseci zabavlja i u Sidneju. Za razliku od Harija, čija je uloga u kraljevskoj porodici bila puno bitnija, njeni skandali gotovo da su u potpunosti zaboravljeni. Jedan od poslednjih skandala dogodio se početkom 2020. godine. Zbog prebrze vožnje suspendovana joj je vozačka dozvola na šest meseci. To se tada smatralo dolivanjem ulja na vatru drame u kraljevskoj porodici, jer su u isto vrijeme princ Hari i Megan objavili kako napuštaju kraljevske dužnosti i državu.

Zara Tindal
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Zara je jedna od najobožavanijih članova kraljevske porodice, jer ljudi cene njenu normalnost i opuštenost. 2003. godine upoznala je ragbi igrača Majka Tindala, koji ju je podstakao da se ozbiljno bavi sportom. Par se venčao nekoliko meseci nakon princa Vilijama i Kejt, a Zara je postala kuma njihovom prvom sinu princu Džordžu.

Zara je vrlo bliska sa članovima kraljevske porodice. Ima 3 dece kojima je takođe oduzela titulu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs