3 VAŽNA ČLANA KRALJEVSKE PORODICE IMAJU RAK: Svet u šoku! Rak su imali i kraljica ELIZABETA, njena sestra, ali i majka

Kejt Midlton je otkrila da ima rak, a sa Palate su saopštili da neće da otkrivaju koja vrsta raka je u pitanju i u kojem stepenu bolesti se nalazi princeza

Lepi & Zdravi
20:26h
3 VAŽNA ČLANA KRALJEVSKE PORODICE IMAJU RAK: Svet u šoku! Rak su imali i kraljica ELIZABETA, njena sestra, ali i majka
Foto: Profimedia

Kejt Midlton ima rak i to je nova ogromna kriza za kraljevsku porodicu. S obzirom da kralj Čarls ima rak (Palata ćuti o tome koja je vrsta u pitanju), a takođe i Sara, vojvotkinja od Jorka koja ima rak kože i rak dojke - velika panika je nastala u Britaniji.

Princeza je sada na nečemu što je opisano kao 'put oporavka' nakon što je započela lečenje hemoterapijom krajem februara.

Zbog toga se princ Vilijam povukao sa parastosa za svog pokojnog kuma, kralja Konstantina od Grčke.

Kensingtonska palata je zamolila ljude da ne spekulišu o tome koji rak ima.

Međutim, kažu da je princeza „dobre volje i fokusirana na oporavak“.

„Veoma je zahvalna medicinskom timu na nezi koju joj pružaju“, rekao je portparol. „Sada joj je potrebno vreme, prostor i privatnost da završi lečenje i da se potpuno oporavi.“

Podrazumeva se da je to saopštenje objavljeno večeras ne zbog neprijatnih spekulacija na društvenim mrežama o njenom zdravlju i mestu gde se nalazi – iako je to uznemirilo – ona je povukla decu iz škole kako bi im u privatnosti sve objasnila.

Šta to znači za kraljevsku porodicu?

Kejt koja je opisana kao "najodaniji vojnik kraljevske porodice" sada je onemogućena do daljenjeg da se bavi poslovima u ime kraljevske porodice. S obzirom da ni kralj Čarls, isto zbog raka neće moći da obavlja svoje dužnosti, sve se svodi na princa Vilijama i na kraljicu Kamilu.

Ipak, ljudima je Kejt omiljena princeza i član kraljevske porodice i vest da je bolesna ozbiljno zabrinjava ljude. Svi se pitaju - Šta će sada biti sa kraljevskom porodicom?

Očekuje se da teorije zavere budu jače nego ikad i na to računa i princeza koja je ovim putem zamolila ljude da joj daju vremena da se oporavi. Ostaje nam da vidimo da li će je njen narod poslušati.

Ko je sve imao rak u kraljevskoj porodici?

Čarlsov deda po majci, kralj Džordž Šesti, bio je strastveni pušač. Zbog „strukturnih abnormalnosti” uklonjeno mu je levo plućno krilo, a upućeni tvrde da se, ipak, radilo o raku, piše britanski Telegraf.

Preminuo je svega pet meseci nakon operacije, a kraljevski lekari dijagnozu su skrivali od javnosti. Kralj je patio i od vaskularne bolesti, pa se pretpostavljalo da je to bio uzrok koronarne tromboze. Kasnije je, međutim, počela priča da je ona nastupila zbog širenja raka.

Majka kraljice Elizabete Druge, Elizabeta „Kraljica Majka”, takođe, bolovala je od raka.

Godine 1966. operisana je i uklonjen joj je tumor debelog creva. Iz Klarens Hausa, kraljevske rezidencije u Vestminsteru, tada su naveli kako je bila podvrgnuta operaciji abdomena kako bi se uklonilo začepljenje?!

Posle 18 godina ponovo je završila na operaciji, a tvrdilo se da je u bolnici bila na „ispitivanjema”, ali kao prava istina navodi se uklanjanje tumora dojke. Kraljica Majka Elizabeta, i pored svega, preminula je 2002. u 102. godini života.

I njihova kći, kraljica Elizabeta Druga, navodno je preminula zbog posledica raka.

Kraljica Elizabeta
foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

List Telegraf prenosi detalje iz biografije “Kraljica Elizabeta: Intimni portret”u kojoj Džajls Brandret piše da je kraljica bolovala od mijeloma, retkog oblika raka koštane srži, prenosi Politika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs