NAJLUKSUZNIJI HOTEL U KANU POŠTUJE 1 PRAVILO: Samo najbogatiji GLUMCI mogu da odsednu BAŠ OVDE, a za uzvrat dobijaju SVE

Filmski festival u Kanu upravo počinje, a glavnu ulogu u ovom prestižnom događaju svakako ima Hotel Martinez koji se nalazi upravo u središtu pažnje ovog velikog kulturnog događaja

Galerije
Autor:
1 / 8 Foto: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Filmski festival u Kanu samo što nije počeo, a sve svetske zvezde sjatile su se upravo pod krov najekskluzivnijeg hotela na svetu - Hotel Martinez.

Hotel sa pet zvezdica je nekoliko puta tokom svoje istorije prošao kroz kompletno renoviranje kako bi se 409 soba i 99 apartmana prilagodilo potrebama najbogatijih klijenata.

Emanuel Martinez je 1927. godine kupio vilu okrenutu ka Lerinskim ostrvima, nekoliko stotina metara od hotela Karlton. Ambicija da izgradi najveći hotel na francuskoj rivijeri dovela ga je do ekstravagantnog projekta. Godine 1929. otvorena su prva dva sprata hotela Martinez, pre nego što je pretvoren u 7-spratnu građevinu sa 500 soba. I tako je gospodin Martinez postao legenda u međunarodnom hotelijerstvu. Iako je hotel renoviran nekoliko puta tokom ove duge istroje, fasada od mermera i zlatnog mozaika zadržala je svoj sjaj.

Na legende o Hotelu Martinez uticala je ponajviše njegova renomiranja klijentela. Čim je otvoren, aristokrate željne odmora na francuskoj rivijeri učinile su ga svojim centrom, bazom. Iste godine, princ od Velsa je uzeo sobu tokom cele godine, a onda su se maharadže borile da rezervišu i čitave spratove za sebe i svoju mnogobrojnu pratnju.

Čak ni dva svetska rata nisu narušila ugled ni izgled Hotela Martinez, da bi on 2001. godine bio uvršten u opšti inventar kulturnog nasleđa Francuske.

Skoro 100 godina u hotelu Martinez je parada zvezda koje dolaze na Kanski festival, a čuvena večera žirija festivala održava se u restoranu La Palme d’Or. Krem međunarodne kinematografije hodao je i hoda stepenicama Velikog stepeništa ili peskom plaže Martinez: od Šona Konerija do Kventina Tarantina preko Edvarda Nortona, a najveći od njih su izabrali Martinez kao mesto za boravak u Kanu.

Integrisan u hotelski lanac Hajat od 2013. godine i sada član grupe „Unbound“, Hotel Martinez nastavlja svoju međunarodnu ekspanziju. Da bi se to postiglo, hotel je trenutno u fazi kompletnog renoviranja. Započeto 2016. godine i orkestrirano od strane arhitekte Pierre-Ives Rochon-a, ovo renoviranje uključuje remont prostora i daje novi život 409 hotelskih soba.

Martinez nastavlja svoju transformaciju, a njegovi apartmani i spa centar sada doživljavaju renesansu. Svaki prostor je obnovljen kako bi se hotel Martinez "prebacio" u 21. vek uz poštovanje njegovog iskonskog DNK.

Ovaj hotel sada ima i svoju vlastitu plažu koja svojim turistima nudi mir i udobnost. Ovde se privilegovana klijentela koja dolazi sa jahtama usidravau Kanski zaliv te može direktno da se iskrca ispod hotela.

Najbolji hotel u Kanu, svakako mora da ima i najbolji restoran. Mnogi kažu da je restoran Hotela Martinez najbolje čuvano gastronomsko blago Kana. U Zlatnoj palmi, gastronomskom restoranu sa dve Mišelinove zvezdice, kuvar Kristijan Sinikropi nudi poštenu, iskrenu i autentičnu kuhinju. Njegova kuhinja je plod veza koje je godinama stvarao sa domaćim proizvođačima, onima koji svoje proizvode vole koliko i kuvar, koji svakodnevno nastoji da ih najbolje predstavi gostima. Njegova strast za kuvanjem se meša sa strašću za jug, južne proizvode, proizvođače i zanatlije. Ovaj posvećeni kuvar servira svoja jela na prelepim tanjirima koje dizajnira njegova supruga Ketrin Sinikropi, keramičar. Svaki novi recept ima svoj personalizovan i jedinstven tanjir na kojem se servira.

Ako ste rezervisali sobu u Hotelu Martinez, budite sigurni da će vas dočekati čovek koji nosi prtljag i koji će vas osloviti imenom. Barmeni, konobari, sobarice i svo osoblje dobro znaju svakog klijenta hotela Martinez. Sve ovo ide u prilog neverovatnom iskustvu koje doživljava gost Hotela Martinez koji je postao popularan skoro u isto vreme kada i sam Kanski festival.

"Mnoge anegdote su vezane upravo za Hotel Martinez. Tu je došao gost koji je zaprosio svoju devojku danas, a sutradan je tražio da mu u hotelu organizujemo svadbu. Imali smo gosta koji nam je tražio da mu kupimo i donesemo sat koji se prodaje samo na pariskom trgu, a jedan klijent je doleteo iz Švajcarske jer je želeo da baš tog dana spava u apartmanu 320, u sobi u kojoj je rođen, kada je njegov otac, maharadža, iznajmio dva sprata hotela," priča Ian Gilet menadžer hotela Martinez.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs