Preduzetnički duh

Biznis genije: Devojčica prodavala kolače ispred apoteke u kojoj se prodaje marihuana

Za rekordnih 2 sata prodala je ukupno 117 kutija kolača, a ovaj njen poduhvat je naišao na pohvalu i osudu
Vesti
05:22h Autor:
Biznis genije: Devojčica prodavala kolače ispred apoteke u kojoj se prodaje marihuana
Foto: Thinkstock

Sjajan preduzetnički duh je pokazala devojčica iz San Franciska koja je svoj stočić sa kolačima postavila ispred apoteke u kojoj se prodavala marihuana u medicinske svrhe.

Naime, ova trinaestogodišnja devojčica Daniel Lei, je svoju ponudu izložila ispred apoteke i u roku od dva sata prodala je 117 kutija kolača, što znači da je svaki minut prodala po jednu kutiju!

- Poznato je da kanabis stimuliše apetit. Mada je sve u lokaciji. To što je devojčica prodavala keks ispred jednog objekta u kojem se prodaje kanabis u medicinske svrhe je pokazatelj preduzetničkog duha - naveo je Holi Bert, predstavnih udruženja Zeleni krst.

Leina majka je kontaktirala apoteku radi dozvole da devojčica prodaje kolače ispred njihovog objekta. Vlasnik apoteke je odobrio ovu prodaju i sam kupujući par kutija.

Ovaj Lein poduhvat je podigao mnogo prašine jer se udruženje Skauta (zaduženih za prodaju kolača) izjasnilo da oni devojčicama ne odobravaju prodaju kolača ispred objekata gde se prodaje marihuana ili alkohol.

Ali kako je ovo najaktuelnija vest koja kruži internetom, Skauti neće imati velikih zamerki jer su dobili medijsku pažnju kakvu odavno nisu imali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs