Neverovatni prizori

Da li smete da kročite: 3 jeziva mesta na zemlji koje nauka ne može da objasni! (FOTO)

Stanovnici i posetioci ovih mesta i dalje su zapanjeni ovim prirodnim pojavama
Destinacije
17:18h Autor:
Da li smete da kročite: 3 jeziva mesta na zemlji koje nauka ne može da objasni! (FOTO)
Foto: Profimedia

Istorija prirodnih pojava i mesta koja fasciniraju ljude uglavnom je otkrivena - stručnjaci su istraživali porekla, uzroke i uslove koji su doveli do nastajanja neverovatnih prizora i u tome uspevali.

Ali, postoji nekoliko jezivih mesta pred kojima je nauka ostala nemoćna i nikada nije uspela da objasni ni njihovu svrhu, ni kako su nastala, ni zašto su baš takva kakva jesu.

Hesdalenska svetla

Decenijama stanovnici doline Hesdalen u Norveškoj imaju osećaj kao da su se slučajno obreli u uvrnutoj epizodi serije Dosije Iks!

Neobična svetla pojavljuju se na nebu tokom noći, plešu formirajući oblike, čak i svetle u različitim bojama! Uzrok pojavljivanja Hesdalenskih svetala još uvek je nepoznat, a većina naučnika kaže da je uzrok verovatno isto tako neobičan kao i sama pojava. Ipak, nekoliko testova pružilo je jedno neubedljivo, ali ipak logično objašnjenje - jedan broj stručnjaka veruje da je ovo mesto radioaktivno!

U paklu sumpora: Ovo je najstrašnije mesto na planeti! (FOTO)

Vilini krugovi

Jedna pustinja i Namibiji je apsolutni fenomen - pored normalnog rastinja i peska, po čitavoj površini nalaze se krugovi na kojima nikada ništa ne raste!

Atrakcija u Bugarskoj: Potopljena crkva svakog proleća izranja iz vode! (VIDEO)

Ne samo da nauka ne može da objasni kako su nastali vilini krugovi, već ne mogu da shvate ni zašto je uvek u pitanju krug i zašto su razmaci između njih uvek približno jednaki.

Most zbog kojeg je ceo svet ostao bez daha: Da li imate hrabrosti da ga pređete? (FOTO)

Đavolji čajnik

Vodopad u Minesoti pod nazivom Đavolji čajnik (Devil's Kettle) jedna je od velikih misterija, ali i atrakcija za turiste, zbog unikatnog oticanja vode.

Naime, kada voda padne niz slapove ona se odvaja u dva pravca - polovina odlazi u reku, a druga u neobično udubljenje!

Zbog sličnosti sa punjenjem suda, a zbog neobičnosti toka vode, ovaj vodopad dobio je ime Đavolji čajnik ili Đavolji kazan.

Na granici mašte i realnosti: Plavi raj u srcu Maroka (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs