Od ovog tužnije nema: Zbog sina sa posebnim potrebama i nepravde sistema, slavni glumac uradio nešto što topi srca

Zbog sina sa posebnim potrebama i nepravde sistema, Kolin Farel je osnovao svoju fondaciju.

Vip roditelji
15:08h Autor:
Od ovog tužnije nema: Zbog sina sa posebnim potrebama i nepravde sistema, slavni glumac uradio nešto što topi srca
Foto: Terma, SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Američki glumac Kolin Farel, pokreće fondaciju u čast svog sina sa Angelmanovim sindromom.

On je za magazin "Pipl", govorio o svom dvadesetogodišnjem sinu, koji pati od ovog retkog neurološkog sindroma i o njihovom zajedničkom životu.

Tokom intervjua, njegov sin Džejms, koji ne ume da govori, sedeo je u dvorištu i igrao se sa svojom negovateljicom. On uspostavlja kontakt očima sa novinarkom koja stoji u blizini i odmah baca loptu u njenom pravcu kako bi je uključio u svoju igru.

Kolin Farel
foto: Profimedia

Džejmsove oči zasvetle su kada je ugledao Kolina, ali to nije ništa u poređenju sa primetnom toplinom u grudima njegovog oca kada oni oko njih tako slatko reaguju na njegovog sina. "Želim da svet bude ljubazan prema Džejmsu", rekao je glumac. "Želim da se svet prema njemu odnosi sa ljubaznošću i poštovanjem."

Kolin Farel
foto: Profimedia

I to je, na kraju, pokretačka snaga Farelove odluke da otvori svoj dom i po prvi put detaljno razgovara o svom životu sa sinom. U septembru će napuniti 21 godinu, Džejms (kojeg Farel deli sa bivšom, manekenkom Kim Bordenave) će ostati bez mnogih pogodnosti podrške koji se pružaju porodicama sa decom koja imaju posebne potrebe.

"Kada vaše dete napuni 21 godinu, ono je nekako samostalno", kaže Farel. "Sve zaštitne mere koje su postavljene, specijalne nastave, sve to nestaje, tako da ostajete sa mladom odraslom osobom koja bi trebalo da bude integrisani deo našeg modernog društva i često je ostavljena."

Kolin Farel
foto: Profimedia

Da bi pomogao da se premosti taj jaz, glumac sada pokreće Fondaciju Kolina Farela da pruži podršku odrasloj deci koja imaju intelektualne teškoće kroz zastupanje, obrazovanje i inovativne programe. "Ovo je prvi put da govorim o tome, i očigledno je jedini razlog zašto govorim to što ne mogu da pitam Džejmsa da li želi da uradi ovo", rekao je glumac.

U nastavku pogledajte intervju sa Kolinom Farelom:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs