NITA AMBANI

NAJBOGATIJI PAR U INDIJI ŽIVI U NEBODERU OD 27 SPRATOVA: Imaju 600 sluga, a u garaži im je parkirano 169 automobila

Njeno ime je Nita Ambani, a poznata je po tome što troši neverovatne količine novca na luksuzne predmete, pa je takom jednom prilikom kupila "Hermes" torbu koju je platila neverovatnih 350.000 evra.

Zanimljivosti
Autor:
NAJBOGATIJI PAR U INDIJI ŽIVI U NEBODERU OD 27 SPRATOVA: Imaju 600 sluga, a u garaži im je parkirano 169 automobila
NITA AMBANI, Foto: Profimedia

Najbogatija žena Indije, Nita Ambani, živi je supruga najbogatijeg Indijca na svetu Mukeša Ambanija.

A kako je Mukeš zaradio toliko novca?

Mukeš je vlasnik najuspešnije kompanije u Indiji, „Reliance Industries“. Njegova imovina procenjena je na 83 milijarde evra. I naravno, par Ambani uživa u svom bogatstvu kao niko drugi.

Najbogatiji par iz Indije ima garažu koja prima njihovih 169 automobila, a dom u kojem žive procenjen je na neverovatnih milijardu evra. Da je sve uređeno, očišćeno, skuvano i o mnogo čemu drugom brine čak 600 članova posluge. Tu su čistačice, konobari i fitnes instruktori. Poznata dama Indije je jednom čak naručila 25.000 zlatnih posuda za posluživanje gostiju.

Šta sve može da se nađe u rezidenciji Antilia u Mumbaju zbog čega vredi milijardu?

Ovo je zapravo neboder koji ima 27 spratova. Ima bioskop, banju, hram, balsku salu, salu za automobile… Članovi porodice se opuštaju pod tušem veštačkog snega, a štite ih čuvari koji imaju svoje odvojene stambene jedinice.

Nita Ambani je učiteljica i dizajnerka enterijera, voli da troši novac na luksuzne predmete i ima savršen ukus za torbe. Jednu"Hermes" torbu platila je čak 350.000 evra. Suprugu je kupila luksuzni Majbah 62, a milijarder joj je poklonio mlazni avion vredan 60 miliona evra.

Ova 59-godišnja Indijka obično se pojavljuje u javnosti u tradicionalnoj odeći, ali su Kartije, Bulgari i Guči među njenim omiljenim modnim brendovima.

Nita Ambani je takođe poznata po svom dobrotvornom radu

Nita Ambani
foto: Profimedia

Osnovala je školu i bolnicu u Mumbaju, a par je izdvojio 68 miliona evra za pomoć tokom pandemije.

Nita Ambani
foto: Profimedia

Najbogatiji indijski par u braku je 37 godina, a imaju troje dece, dva sina i ćerku, koji su vaspitani veoma strogo po rigoroznim pravilima. Nita je insistirala na tome da su deca odgajana u skromnim uslovima, da dobijaju malu naknadu tokom odrastanja, da koriste gradski prevoz i da imaju stroga ograničenja u izlasku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs