DVORAC LUJA XIV

SAUDIJSKI PRINC JE VLASNIK NAJSKUPLJEG DOMA NA SVETU: Samo za OVU umetničku sliku iskeširao je 400 miliona evra! (VIDEO)

Princ Saudijske Arabije Mohamed bin Salman kupio je engleski klub Njukasl za 350.00.000 evra i tako postao najmoćnija ličnost u svetskom fudbalu

Enterijer
10:43h Autor:
SAUDIJSKI PRINC JE VLASNIK NAJSKUPLJEG DOMA NA SVETU: Samo za OVU umetničku sliku iskeširao je 400 miliona evra! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Mladi bogati saudijski princ je nakon što ga je otac, kralj Salman, u junu 2017. imenovao za prestolonasljednika, zamenivši 26 godina starijeg rođaka, postao je, posle kralja, najmoćnija figura u svojoj zemlji.

On je pored fudbalskog kluba Njukasla vlasnik i najluksuznijeg i najskupljeg doma na planeti.

Naime, 2015. godine iskeširao je 270 miliona evra za velelepni dvorac francuskog kralja Luja XIV. Zanimljivo je da je ova vrtoglava cifra približna novcu koji je dao za kupovinu Njukasla.

Ali s obzirom na to da se bogatstvo Mohameda bin Salmana procenjuje na 377 milijardi evra, ti troškovi su prava sitnica za njega.

Dvorac Luja XIV koji je završen 2011. građen je u stilu francuskih dvoraca iz 17. veka, a celo imanje se proteže na skoro 5.000 kvadratnih metara.

Poseduje vinske podrume, bazene unutra i napolju, te jedan poseban s velikim ribama, zatim noćni klub, sobu za meditaciju i odmor, bioskop, teren za skvoš, sobu u akvarijumu… Malo li je?

Dvorac je pun skupocenih umetničkih dela, a posebno se izdvaja slika Leonarda Da Vinčija „Salvator Mundi“ vredna 400 miliona evra koju je platio više nego engleski klub

Takođe, dvorac ima deset luskuzno rešenih spavaćih soba, oslikanu kupolu, biblioteku i vinski podrum sa više od 3000 boca, ogromnu dvoranu za bal i ostale svečanosti.

Osim ovog luksuznog i raskošnog dvorca, Salman poseduje i jahtu dugu 130 metara koja košta 530 miliona evra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs