Pogledajte

Tragično preminule u najboljim godinama: Jedna poznata pesma povezuje ove 3 nikad prežaljene dive! (FOTO, VIDEO)

Kada je objavljena nije bila veliki hit, no kada su Topin i Džon 1997. prepravili povodom smrti i sahrane princeze Dajane, još jedne ikone koja je tragično umrla mlada, to je postao drugi po redu najprodavaniji singl svih vremena

Vip priča
19:26h Autor:
Tragično preminule u najboljim godinama: Jedna poznata pesma povezuje ove 3 nikad prežaljene dive! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

"Ta bi pesma mogla da bude o Montgomeri Kliftu i Džejms Dinu ili Džimu Morisonu, ne samo o Merilin. O tome kako su pokošeni u najboljim godinama svog života, o tome kako smrt činimo glamuroznom, i kako ljude činimo besmrtnima", kaže Berni Topin o pesmi "Candle in The Wind" (1973.). On je, najviše za Eltona Džona, napisao čitavu pesmaricu kultnih hitova.

Poslednji snimak Merilin Monro pred smrt: U očima joj se videla muka i užas (FOTO)

foto: Profimedia

Originalni tekst te pesme, zajedno sa rečima i ilustracijama pesama poput "Rocket Man", "I'm Still Standing", "Bennie and The Jets", "Daniel" i "Don't Let the Sun Go Down On Me" uskoro će biti ponuđen na aukciji koja se poklapa sa poslednjom ikada muzičkom turnejom pevača koji je sve te hitove i otpevao - Eltonom Džonom.

Topin je frazu "candle in the wind" prvo čuo tokom govora posvećenog Dženis Džoplin, prerano preminuloj rokerki koja je 1970. u 27. godini života umrla od predoziranja heroinom, a onda je to ubacio u svoju pesmu koju je napisao za Merilin Monro, koja je preminula 11 godina pre pisanja pesme.

Tragična sudbina, osude i podsmevanja: Živela u bolesti, preminula u 27. godini! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Stih "goodbye, Norma Jean" (zbogom, Norma Džin) odnosi se na glumicu koja je umrla od predoziranja barbituratima u dobu od 36 godina, nezadovoljna privatnim životom, usamljena i nesrećna, jer je mnogi nikada nisu prihvatili kao "ozbiljnu glumicu". Šuškalo se i o aferi s predsednikom Kenedijem i slomljenom srcu (pa čak i o naručenom ubistvu).

Kada je objavljena nije bila veliki hit, no kada su Topin i Džon 1997. prepravili ime u "Goodbye England's Rose" povodom smrti i sahrane princeze Dajane, još jedne ikone koja je tragično umrla mlada, to je postao drugi po redu najprodavaniji singl svih vremena, nakon pjesme "White Christmas" Binga Crosbija.

Medijum i bliska prijateljica princeze Dajane otkriva: Hari ne može ni da nasluti šta će mu Megan uraditi!

foto: Profimedia

Ta pesma je odabrana jer je original obožavala princeza Dajana, a rukopis drugog izdanja s beleškama i izmenjenim stihovima takođe će se naći na aukciji tokom novembra u Njujorku, i trebalo bi da dostigne cenu od 15.000 dolara.

Elton Džon je pesmu odsvirao i otpevao na Dajaninoj sahrani. Kasnije je rekao da je to jedini put u karijeri kada je imao tremu i bojao se suza, dok su gledaoci komentarisali da "kao da je vreme stalo".

Na ulicama gradova širom Velike Britanije, posebno Londona, izašle su stotine hiljada ljudi, a Džon, koji je bio njen blizak prijatelj, je na sahranu došao u pratnji prijatelja Džordža Majkla i Đorđa Armanija.

Dajana je poginula u saobraćanoj nesreći u Parizu, a imala je 36 godina kao i Merilin Monro. Topin i Džon su imali samo nekoliko dana da pesmu prilagode princezi.

Aukcija će se održati u Hard Rock Cafeu 9. novembra, a veliki deo zarade će biti preusmeren u Elton Džon AIDS Fondaciju, projekat koji je podržavala i pokojna princeza koja je veliki deo života pokušavala da osvesti javnost o potrebama i stigmi koja prati obolele od AIDS-a.

Životna priča žene neverovatne gracioznosti: Umrla od teške bolesti, a odmah za njom i njena najveća ljubav! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs