Da li je preterala?

Kira Najtli optužila Kejt Midlton: Ona je kriva za nedostižne standarde za majke!

Britanska glumica se nakon kontroverzne izjave i sama našla na meti kritika

Vip priča
Autor:
Kira Najtli optužila Kejt Midlton: Ona je kriva za nedostižne standarde za majke!
Foto: Reuters

Britanska glumica Kira Najtli u seriji feminističkih eseja iskritikovala je prividno savršen izgled vojvotkinje od Kembridža nakon porođaja.

Glumica je putem eseja probala da uđe u koštac sa pritiskom vezanim za fizički izgled koje mnoge majke nakon porođaja osećaju.

Tom prilikom prepoznala je Kejt kao jednog od krivaca koji doprinose tome, sa obzirom na to da je nakon rođenja sve troje dece vojvotkinja izgledala skoro savršeno.

U punoj snazi nakon porođaja: Nakon 6 meseci odsustva Kejt Midlton oduševila u već viđenoj kombinaciji!

foto: Profimedia

Kira je rodila dete 2015. godine, iste godine kada je Kejt rodila princezu Šarlot, što je glumicu navelo da poredi dva postporođajna iskustva.

Glumica je primetila da je izgled Kejt Midlton, sedam sati nakon porođaja, bio u oštroj suprotnosti sa tim kako se ona osećala u istoj situaciji.

Kira je navela kako je izgled vojvotkinje nakon porođaja, sa našminkankim i nasmejanim licem, za nju nerealan i nedostižan za mnoge žene.

Pored toga, izjavila je kako je Kejt tom prilikom prikazala lice koje "svet hoće da vidi", a ne istinu o stanju žena nakon porođaja.

Glumica se nakon objavljivanja eseja i sama našla na meti kritika. Mnoge žene skrenule su pažnju na to da je svaki porođaj drugačiji, odnosno, da se neke majke brže oporave od drugih, kao i na to da kritikovanje izgleda drugih žena nije feministički.

Zašto princ Vilijam i Kejt Midlton nemaju starateljstvo nad sopstvenom decom: Ovo sigurno niste znali!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs