obavezno pročitajte

Verica Rakočević otkrila tajnu mladolikog izgleda: Nikakva šminka vam ne može dati trajni osećaj sreće, posvetite se sebi na pravi način! (FOTO)

Dizajnerka Verica Rakočević oduvek je poštovala postulate zdravog života što joj je omogućilo da izgleda sjajno i u sedamdesetoj godini, a umesto estetskih korekcija opredelila se za pažljivu negu lica i tela za koju uvek ima vremena

Vip priča
17:38h Autor:
Verica Rakočević otkrila tajnu mladolikog izgleda: Nikakva šminka vam ne može dati trajni osećaj sreće, posvetite se sebi na pravi način! (FOTO)
Verica Rakočević, Foto: Kurir / Zorana Jevtić

U vremenu kada se žene povedene trendovima još u ranim dvadesetim odlučuju za estetske korekcije, dizajnerka Verica Rakočević (70) izabrala je da neguje lepotu svog karaktera. Ne samo da svoj izgled nije stavljala “pod nož” već ovu damu nikada nećete sresti sa make-upom na licu jer se šminka samo za potrebe snimanja televizijskih emisija i fotografisanje za novine. Sve svoje mane odavno je prihvatila i zavolela, ali se brižljivo trudi i da sačuva prirodnu lepotu. U tom cilju veoma brižljivo poštuje svoje jutarnje i večernje rituale koji se tiču nege kože i tela, redovno trenira i odlazi na masaže, a vitalnost organizama čuva i konzumiranjem pažljivo odabranih suplemenata.

Važite za jednu od najnegovanijih žena na našoj javnoj sceni, koliko vremena tokom dana posvećujete sebi?

– Moje vreme je dragoceno te ga vrlo brižljivo organizujem. Ne sminkam se nikada osim kada imam gostovanja u emisijama ili fotografisanje za novine. Jutarnja nega traje deset minuta koliko mi je potrebno za tusiranje, nanošenje seruma i kreme na lice i telo.

Kako izgleda vaša jutanja, a kako večernja rutina kada je reč o nezi lica?

– Nisam neko ko se razvlači po krevetu posle budjenja. Ustajem brzo, popijem mlaku vodu sa limunom, prošetam baštom i onda slede tuširanje i nanošenje na lice seruma kolagena i dnevne kreme koja obavezno sadrži zastitni faktor 50. Večernja nega se sastoji od tuširanja, dva puta nedeljno pilingujem lice i telo sodom bikarbonom. Na lice obavezno nanosim vitamin C, serum hilurona i noćnu kremu. Svako veče posle tuširanja na vlažnu kožu mažem organsko kokosovo ulje. Čaj od nane sa kurkumom i cimetom pijem kao eliksir pred spavanje. Kada sam u stresnom periodu, vikendom odvojim sat vremena za opuštanje u džakuziju.

Idete li redovno na kozmetičke odnosno dermatološke tretmane ili više volite da se negujete sami?

– Do pre nekoliko godina nikada nisam bila kod kozmetičara niti sam izlagala lice bilo kom tretmanu. Od kada sam upoznala doktorku Janu redovno idem na tretmane kiseonikom, mezoterapiju sa koktelom vitamina i sve tretmane koje ona radi. Moja iskustva sa tim tretmanima su fantastična, koža je jedra, nahranjena i prirodna.

Kako održavate vitku liniju? Da li više pažnje posvećujete načinu ishrane ili se oslanjate na fizičku aktivnost?

– Vodim racuna o ishrani, imam sreću da mi ćerka i zet drže najzdraviji restoran u Srbiji te ne moram da gubim dragoceno vreme na spremanje zdrave hrane. Pijem antioksidanse, prirodni Q-10 proizveden po japanskoj tehnologiji, vitamin D i kroz sokove puno vitamina C. Vežbam tri puta nedeljno, idem na masaže dva puta sedmično i neumorno radim u bašti.

Kako izgledaju vaši treninzi?

– Nekada su bili šest puta nedeljno i veoma naporni, sada je to sa mojim odličnim personalnim trenerom sat vremena vežbi koje su kombinacija partera, trake i istezanja.

Da li vam sport pomaže i da se oslobodite od stresa?

– Verovali ili ne, vežbam isključivo zbog zdravlja. Lepota je za mene nešto drugo. Vežbanje me oslobađa svakodnevnog ogromnog stresa i omogućava mi da u ovim ozbiljnim godinama funkcionisem kao pre 35 godina kada sam počinjala da se bavim svojim poslom.

Jeste li se trudili da navike koje se tiču nege i zdravog načina života prenesete i na vaše ćerke?

– Moja starija ćerka je prevazišla učitelja. Drago mi je da su obe dobile osnove zdravog života u kući.

Jedna ste od retkih osoba sa javne koja se gotovo uopšte ne šminka, da li oduvek ne volite jak make-up ili vam je dosadio zbog godina provedenih na javnoj sceni?

– Privatno se nikada nisam šminkala. Moje lice ne podnosi puder, jako svetle trepavice i obrve su moj zaštitni znak i ne trudim se da šminkom menjam karakter. Važno mi je da budem ja, sa svim manama i lepotom karaktera koji brižno negujem i čuvam.

Da li je ženi za hrabrost da svuda ide bez make-upa potrebno da bude savršeno negovana ili da ima dovoljno samopouzdanja?

Nega je osnov svega. Koža, kosa, zdravo telo i zdrav duh važniji su od svih botoksa, nadogradnji i ostalih gluposti kojima se žene upropašćavaju. Samopouzdanje proizilazi iz zadovoljstva životom i onim što radite. Nikakva šminka, niti bilo koji dodatak vam ne može dati trajni osećaj sreće. Probajte da se posvetite sebi na pravi način, ne boli.

Verica Rakočević bez dlake na jeziku: Otvorenim pismom uzburkala javnost! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs