pogledajte

Neodoljivi španski političar zaludeo žene: Zovu ga lepotan i porede sa Klunijem i Grantom! (FOTO)

Osim što je radio u susednoj Bosni i Hercegovini tokom rata na Kosovu kao šef kabineta Visokog predstavnika UN-a, napisao je knjigu, a svoje slobodno vreme provodi s omiljenim devojkama u životu.

Vip priča
19:13h Autor:
Neodoljivi španski političar zaludeo žene: Zovu ga lepotan i porede sa Klunijem i Grantom! (FOTO)
Foto: Profimedia

Vest da Španija ima novog premijera Pedra Sančeza možda vam je kojim slučajem promakla, ali kada pogledate njegove fotografije sigurno ćete hteti da znate nešto novo o novom španskom lideru koji je visok 190 centimetara. Zovu ga Lepotan (el Guapo), a zanimljivo je da ga mediji i žene upoređuju s najpoznatijim glumcima sveta Kerijem Grantom i Džordžom Klunijem.

foto: Profimedia

Gimnaziju i ekonomski fakultet završio je u Madridu, gde je i rođen 29. februara 1972. Magistrirao je ekonomsku politiku EU i javno upravljanje na Univerzitetuu Briselu. Pedro Sančez član je Španske socijalističke radničke stranke (PSOE) od 1993., a kada je imao 26 godina bio je savetnik socijalistu Duhrkopu u Evropskom parlamentu, a zatim je bio šef kabineta Visokog predstavnika UN-a u Bosni i Hercegovini Karlosa Vestendorpa tokom rata na Kosovu.

foto: Profimedia

Doktorirao je 2012, a madridskom kampusu privatnog Univerziteta Kamilo Hose Sela, a tamo je od 2008. izvanredni profesor ekonomskih struktura i istorije ekonomskih doktrina. Odrastao je u dobrostojećoj porodici, a strast za politikom bila je uvek jača i od ekonomije.

Kralj Filipe VI mu je već jednom poverio mandat za sastav vlade. Bilo je to 2. januara 2016. Sančez je pokušao da sastavi vladu s pokretom Siudadanos, ali nije dobio poverenje parlamenta.

foto: Profimedia

Oženjen je i ima dve ćerke, a kao i sve uspešne muškarce prati ga u stopu supruga Maria Begona Gomez Fernandez.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs